Hírek

Egészségmegőrzés a középpontban

Lejárt

Közel 54 millió forint értékű adományösszeggel zárta tavaszi szezonját az ingyenes szűréseket és tanácsadásokat biztosító Richter Egészségváros

Bővebben …...

11 év után ismét Berettyóújfaluba érkezett a Richter Egészségváros

Lejárt

A lakossági aktív részvételének köszönhetően 13.416.000 forintot adományozott a Richter a Debreceni Egyetem Klinikai Központ Gróf Tisza István Campus számára

Bővebben …...

RICHTER EGÉSZSÉGVÁROS BERETTYÓÚJFALU ONLINE PONTGYŰJTÉS

Lejárt

Az Egészségváros előadásaiból többet online is közvetítünk a Richter Egészségváros-Berettyóújfalu hivatalos Facebook-eseményében, hogy azok is részt vehessenek a rendezvényen, akik személyesen nem tudnak kilátogatni a Szent István térre.

Bővebben …...

Interjú Dr. Muraközi Zoltánnal, a Debreceni Egyetem Klinikai Központ Gróf Tisza István Campus igazgatójával

Lejárt

„Érdemes kiemelni a szűrésekkel korán felfedezhető és kiszűrhető betegségeket, melyek ennek eredményeként gyógyíthatóak, kezelhetőek. Nagyon fontos annak hangsúlyozása, hogy az egészségesen vagy egyensúlyban tartott betegségekkel sokkal teljesebb élet élhető. Ebben a rendszeres szűréseknek óriási szerepe van.”

Bővebben …...

A lakossági összefogásnak köszönhetően 10.953.000 forintot kapott a Ceglédi Toldy Ferenc Kórház és Rendelőintézet

Lejárt

Június első szombatján Ceglédre érkezett a Richter Egészségváros, ahol a Szabadság téren gyűjthették az adománypontokat a résztvevők a helyi egészségügyi intézmény számára. A Richter Gedeon Nyrt. egészségtudatosságot és betegségmegelőzést népszerűsítő országjáró prevenciós programsorozatának 103. állomásán 25 fontos szűrésen és tanácsadáson vehettek részt a lakosok, továbbá számos egészséges életmódhoz kapcsolódó előadást is meghallgathattak az érdeklődők.

Bővebben …...

RICHTER EGÉSZSÉGVÁROS CEGLÉD ONLINE PONTGYŰJTÉS

Lejárt

Az Egészségváros előadásaiból többet online is közvetítünk a Richter Egészségváros-Cegléd hivatalos Facebook-eseményében, hogy azok is részt vehessenek a rendezvényen, akik személyesen nem tudnak kilátogatni a Szabadság térre.

Bővebben …...

Interjú Muraközi Istvánnal, Berettyóújfalu polgármesterével

Lejárt

„A Richter Egészségváros a felhőtlen kikapcsolódásról, az egészségünk megőrzéséről, a segítségről és a Campus támogatásáról szól.”

Bővebben …...

Szép eredménnyel zárult a szerencsi Richter Egészségváros

Lejárt

A lakossági összefogásnak köszönhetően 15.803.500 forintot kapott az ESZEI Szerencs

Bővebben …...

Interjú Dr. Csáky Andrással, Cegléd polgármesterével

Lejárt

„Azt javaslom, hogy minél többen vegyenek részt a programon. Azon túl, hogy a saját érdeküket is szolgálja (hiszen ingyenes szűrővizsgálatok tömkelege várja őket); ezáltal a Toldy Ferenc Kórház és Rendelőintézetet is tudják támogatni. Köszönjük a Richter Egészségvárosnak a lehetőséget, hogy ebben a programban a város lakossága is részt vehet.”

Bővebben …...

RICHTER EGÉSZSÉGVÁROS SZERENCS ONLINE PONTGYŰJTÉS

Lejárt

Az Egészségváros előadásaiból többet online is közvetítünk a Richter Egészségváros-Szerencs hivatalos Facebook-eseményében, hogy azok is részt vehessenek a rendezvényen, akik személyesen nem tudnak kilátogatni a Rákóczi útra és a várkertbe.

Bővebben …...

Interjú Nyiri Tiborral, Szerencs polgármesterével

Lejárt

„Elengedhetetlennek tartom a folyamatos egészségmegőrzést, de fontos az ilyen akciószerű különleges alkalom, ahol olyan mérésekre, vizsgálatokra is lesz lehetőség, amelyekre a hétköznapokban sokat kellene várni. Mindezt természetesen ingyenesen, rövid idő alatt.

Bővebben …...

Második alkalommal járt Nagyatádon a Richter Egészségváros - 13.826.500 forintot kapott a Nagyatádi Kórház

Lejárt

8 év után ismét Nagyatádra érkezett a Richter Egészségváros, ahol a Szent István parkban gyűjthették az...

Bővebben …...

RICHTER EGÉSZSÉGVÁROS NAGYATÁD ONLINE PONTGYŰJTÉS

Lejárt

Az Egészségváros előadásaiból többet online is közvetítünk a Richter Egészségváros-Nagyatád hivatalos Facebook-eseményében, hogy azok is részt vehessenek a rendezvényen, akik személyesen nem tudnak kilátogatni a Szent István parkba.

Bővebben …...

Interjú Dr. Bobkó Gézával, az ESZEI Szerencs igazgató főorvosával

Lejárt

„A Richter Egészségváros során összegyűjtött adományösszegből az intézet ellátási területén élő, 50 000 lakos női populációja számára könnyíthetnénk meg a vizsgálathoz való hozzáférést.”

Bővebben …...

Interjú Dr. Pósa István Lászlóval, a Nagyatádi Kórház főigazgatójával

Lejárt

„Azt javaslom a lakosoknak, hogy éljenek a lehetőséggel, és minden szűrésen vegyenek részt! A tünetmentesség nem egyenlő az egészséggel, és az idejében kiszűrt betegségek sokkal sikeresebben gyógyíthatók.”

Bővebben …...

Interjú Ormai Istvánnal, Nagyatád polgármesterével

Lejárt

„A Richter Egészségváros felhívja a figyelmet a tudatos egészségmegőrzésre, és lehetőséget teremt a szűréseken való részvételre, valamint az egészséges életmód szempontjainak a megismerésére.”

Bővebben …...

EGÉSZSÉG EZREKNEK, MILLIÓK A KÓRHÁZNAK 2024-BEN IS!

Lejárt

Májusban ismét országjáró útjára indul a Richter Gedeon Nyrt. egészségmegőrzés és prevenció központú eseménysorozata, a Richter Egészségváros.

Bővebben …...

ADOMÁNYREKORD, 11.827 SZŰRÉS, TÖBB EZER RÉSZTVEVŐ, ÖSSZESEN TÖBB MINT 105 MILLIÓ FORINT TÁMOGATÁS A HAZAI EGÉSZSÉGÜGYI INTÉZMÉNYEKNEK – 2023-BAN IS SIKERES ÉVET ZÁRT A RICHTER EGÉSZSÉGVÁROS

Lejárt

Budapest, 2023. október 9. – Hatalmas érdeklődéssel és adományrekorddal zárult a Richter Egészségváros idei országjáró prevenciós programsorozata. A Richter Gedeon Nyrt. alapadománya minden állomáson 3.500.000 forintról indult, amelyet a résztvevők az ingyenes egészségügyi szűréseken, tanácsadásokon, előadásokon való részvételükkel tovább gyarapíthattak.

Bővebben …...

Adományrekorddal zárult a Richter Egészségváros 100. jubileumi rendezvénye Veresegyházon

Lejárt

26.872.500 forintot kapott a Veresegyházi Misszió Egészségügyi Központ.

Bővebben …...

RICHTER EGÉSZSÉGVÁROS VERESEGYHÁZ ONLINE PONTGYŰJTÉS

Lejárt

Az Egészségváros előadásaiból többet online is közvetítünk a Richter Egészségváros-Veresegyház hivatalos Facebook-eseményében, hogy azok is részt vehessenek a rendezvényen, akik személyesen nem tudnak kilátogatni a Kálvin térre.

Bővebben …...

Szeptember 30-án Kőbányára érkezett a Richter Egészségváros

Lejárt

13.625.000 forintot kapott a Budapesti Bajcsy-Zsilinszky Kórház a lakossági összefogásnak köszönhetően

Bővebben …...

12.848.500 forintot kapott a Bajai Szent Rókus Kórház

Lejárt

Szép eredménnyel zárult a Richter Egészségváros őszi szezonnyitó eseménye Baján - 12.848.500 forintot kapott a Bajai Szent Rókus Kórház

Bővebben …...

RICHTER EGÉSZSÉGVÁROS KŐBÁNYA ONLINE PONTGYŰJTÉS

Lejárt

Az Egészségváros előadásaiból többet online is közvetítünk a Richter Egészségváros-Kőbánya hivatalos Facebook-eseményében, hogy azok is részt vehessenek a rendezvényen, akik személyesen nem tudnak kilátogatni a Halom közbe.

Bővebben …...

Cserháti Ferenc – polgármester, Veresegyház

Lejárt

„Az Egészségváros olyan szűrő- és információs programokat nyújt a lakosság számára, ami ilyen direkt és közvetlen formában nem érhető el a mindennapokban.”

Bővebben …...

Jobban Eszter – főigazgató, Misszió Egészségügyi Központ

Lejárt

„Minden olyan ember szűrése nagyon fontos, aki nem jár orvoshoz, nem áll gondozás alatt, ez a populáció pedig az aktívan dolgozóké.”

Bővebben …...

RICHTER EGÉSZSÉGVÁROS BAJA ONLINE PONTGYŰJTÉS

Lejárt

Az Egészségváros előadásaiból többet online is közvetítünk a Richter Egészségváros-Baja hivatalos Facebook-eseményében, hogy azok is részt vehessenek a rendezvényen, akik személyesen nem tudnak kilátogatni a Szentháromság térre.

Bővebben …...

A gyorsabb és hatékonyabb diagnózisért

Lejárt

„Így kell megtenni az első lépéseket az egészségesebb életmód felé” – Dr. Óváry Csaba PhD-t, a Budapesti Bajcsy-Zsilinszky Kórház-Rendelőintézet főigazgatóját kérdeztük.

Bővebben …...

Dr. Tóth Gábor PhD – főigazgató, Bajai Szent Rókus Kórház

Lejárt

„Sokan megfeledkeznek róla, hogy a legtöbb betegség sokkal hatékonyabban és jobban kezelhető, ha idejében felfedezik.”

Bővebben …...

D. Kovács Róbert Antal – polgármester, Kőbánya

Lejárt

„Ez egy kiváló kezdeményezés, hiszen ráirányítja a figyelmünket az egészség megőrzésére, az egészséges életmód fontosságára.”

Bővebben …...

Nyirati Klára – polgármester, Baja

Lejárt

„Amikor testünk egészségére irányítjuk a figyelmünket, és ezt egy rendezvény keretein belül közösen tesszük, akkor ez a közösségi élmény lelkünk egészségéhez, bajaiságunk megéléséhez, a jól-létünkhöz is vezet.”

Bővebben …...

ŐSSZEL IS FOLYTATÓDIK A RICHTER EGÉSZSÉGMEGŐRZŐ PREVENCIÓS PROGRAMSOROZATA

Lejárt

A szép eredményekkel zárult tavaszi szezon után szeptemberben ismét útjára indul a Richter Egészségváros ingyenes országjáró prevenciós programsorozat. A kezdeményezést 2009-ben hívta életre a Richter Gedeon Nyrt. azzal a céllal, hogy segítse a lakosok egészségmegőrzését, a helyi egészségügyi intézmények prevenciós tevékenységét, valamint egyúttal anyagi támogatást is biztosítson számukra a szükséges fejlesztésekhez. Az elmúlt 14 év alatt eddig 97 állomáson, összesen több mint 564 millió forint támogatást adott át a Richter a programban részt vevő egészségügyi intézményeknek. Ezáltal számos fontos egészségügyi fejlesztés és eszközbeszerzés valósulhatott meg.

Bővebben …...

6.851 SZŰRÉS, 56 MILLIÓ FORINT TÁMOGATÁS AZ EGÉSZSÉGÜGYI INTÉZMÉNYEKNEK

Lejárt

2023 TAVASZÁN IS SIKERES ÉVADOT ZÁRT A RICHTER EGÉSZSÉGVÁROS

Bővebben …...

Adományrekord született a Richter Egészségváros tavaszi szezonzáró állomásán - 19.018.000 forintot kapott a Mátészalkai Kórház

Lejárt

Idén tavasszal Mátészalkára is ellátogatott a Richter Egészségváros, ahol a Szalkay László téren gyűjthették az adománypontokat a résztvevők a helyi egészségügyi intézmény számára.

Bővebben …...

Egészség ezreknek, 15.214.000 Ft a Szegedi Tudományegyetem Szent-Györgyi Albert Klinikai Központnak!

Lejárt

Június első hétvégéjén Szegedre látogatott a Richter Egészségváros, ahol a Széchenyi téren gyűjthették az adománypontokat az érdeklődők. A Richter Gedeon Nyrt. egészségtudatosságot és betegségmegelőzést népszerűsítő országjáró prevenciós programsorozatának 96. állomásán 21 fontos szűrésen és tanácsadáson, továbbá számos egészséges életmódhoz kapcsolódó előadáson vehettek részt az eseményre látogatók.

Bővebben …...

Dr. Szűcs Attila Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Oktatókórház főigazgató

Lejárt

„Ahhoz, hogy egy vármegye vagy egy város lakosságának egészségi állapota javuljon, rengeteg időre, energiára és számos prevenciós programra van szükség, de úgy gondoljuk, hogy együttes erővel a kezdő lépések könnyebben megtehetők, és a célok hamarabb elérhetők.”

Bővebben …...

RICHTER EGÉSZSÉGVÁROS SZEGED ONLINE PONTGYŰJTÉS

Lejárt

Az Egészségváros előadásaiból többet online is közvetítünk a Richter Egészségváros-Szeged hivatalos Facebook-eseményében, hogy azok is részt vehessenek a rendezvényen, akik személyesen nem tudnak kilátogatni a Széchenyi térre.

Bővebben …...

17.286.500 forintot kapott a Fejér Vármegyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház a Richter Egészségváros székesfehérvári állomásán!

Lejárt

Fennállása óta immár harmadik alkalommal látogatott Székesfehérvárra a Richter Egészségváros, és ezúttal is szép eredménnyel zárult a program a Palotai kapu téren. A Richter Gedeon Nyrt. egészségtudatosságot és betegségmegelőzést népszerűsítő országjáró prevenciós programsorozatának 95. állomásán 21 fontos szűrésen és tanácsadáson, továbbá számos egészséges életmódhoz kapcsolódó előadáson vehettek részt az eseményre látogatók.

Bővebben …...

Dr. Botka László, Szeged polgármestere

Lejárt

„A Richter Egészségváros egy kiváló kezdeményezés, hiszen kampányszerűen, látványos eszközökkel hívja fel a figyelmet az egészséges életmódra.”

Bővebben …...

RICHTER EGÉSZSÉGVÁROS SZÉKESFEHÉRVÁR ONLINE PONTGYŰJTÉS

Lejárt

Az Egészségváros előadásaiból többet online is közvetítünk a Richter Egészségváros-Székesfehérvár hivatalos Facebook-eseményében, hogy azok is részt vehessenek a rendezvényen, akik személyesen nem tudnak kilátogatni a Palotai kapu térre.

Bővebben …...

7.983.000 forint gyűlt össze a Richter Egészségváros szombathelyi állomásán

Lejárt

Az esőzés ellenére szép eredménnyel zárult az Egészségváros program a szombathelyi Fő téren. A Richter Gedeon Nyrt. egészségtudatosságot és betegségmegelőzést népszerűsítő országjáró prevenciós programsorozatának 94. állomásán 21 fontos szűrésen és tanácsadáson és számos egészséges életmódhoz kapcsolódó előadáson vehettek részt az eseményre látogatók.

Bővebben …...

„A Richter Egészségváros program évtizedes tradíciókkal bír, amely már városunkban is bizonyítottan sikeres volt a múltban is.”

Lejárt

Május 20-án ismét Székesfehérvárra érkezik a Richter Egészségváros. A lakosok részvételükkel a Fejér Vármegyei Szent György Egyetemi Oktatókórházat támogathatják, hiszen az ingyenes szűréseken, tanácsadásokon, előadásokon, valamint családi programokon való részvétellel értékes adománypontokat gyűjthetnek, melyek 500-500 forinttal növelik a Richter által felajánlott 3,5 millió forintos alapadományt. Prof. Dr. Bucsi Lászlót, az intézmény főigazgatóját kérdeztük az egészségtudatosság és a prevenciós szűrések fontosságáról, de azt is megtudhattuk, hogy mit üzen a székesfehérvári Richter Egészségváros látogatói számára.

Bővebben …...

RICHTER EGÉSZSÉGVÁROS SZOMBATHELY ONLINE PONTGYŰJTÉS

Lejárt

Az Egészségváros előadásaiból többet online is közvetítünk a Richter Egészségváros-Szombathely hivatalos Facebook-eseményében, hogy azok is részt vehessenek a rendezvényen, akik személyesen nem tudnak kilátogatni a Fő térre.

Bővebben …...

„Tapasztalataink szerint sajnos a leginkább veszélyeztetett munkaképes (35-65 éves) korosztály a legnehezebben elérhető.”

Lejárt

Május 14-én Szombathelyre érkezik a Richter Egészségváros. A lakosok részvételükkel a Vas Vármegyei Markusovszky Egyetemi Oktatókórházat támogathatják, hiszen az ingyenes szűréseken, tanácsadásokon, előadásokon valamint családi programokon való részvétellel értékes adománypontokat gyűjthetnek, melyek 500-500 forinttal növelik a Richter által felajánlott 3,5 millió forintos alapadományt. Dr. Nagy Lajost, az intézmény főigazgatóját kérdeztük az egészségtudatosság fontosságáról, a prevenciós szűrések fontosságáról, de azt is megtudhattuk, hogy mit üzen a székesfehérvári Richter Egészségváros látogatói számára.

Bővebben …...

„A siker a folyamatosságban és a széleskörű partnerségben van, amelyet a szakemberekkel és a fehérvári emberekkel hosszú évek óta közösen elmondhatunk.”

Lejárt

A Richter Egészségváros idén tavasszal ismét Székesfehérvárra érkezik, ahol a lakosok részvételükkel a Fejér Vármegyei Szent György Egyetemi Oktató Kórházat támogathatják, hiszen az ingyenes szűréseken, tanácsadásokon, előadásokon, valamint családi programokon való részvétellel értékes adománypontokat gyűjthetnek, melyek 500-500 forinttal növelik a Richter által felajánlott 3,5 millió forintos alapadományt. Dr. Cser-Palkovics Andrást, a város polgármesterét kérdeztük többek között arról, hogy mennyire jellemző a székesfehérvári lakosok életmódjára az egészségtudatosság, de azt is megtudhattuk, hogy véleménye szerint mit tehet egy település polgármestere annak érdekében, hogy az ott élők minél egészségesebben élhessenek.

Bővebben …...

„Hiszem, hogy Szombathely a segítés városa mellett az egészség városa is lesz.”

Lejárt

Május 14-én Szombathelyre érkezik a Richter Egészségváros. A lakosok részvételükkel a Vas Vármegyei Markusovszky Egyetemi Oktatókórházat támogathatják, hiszen az ingyenes szűréseken, tanácsadásokon, előadásokon valamint családi programokon való részvétellel értékes adománypontokat gyűjthetnek, melyek 500-500 forinttal növelik a Richter által felajánlott 3,5 millió forintos alapadományt. Dr. Nemény Andrást, a település polgármesterét kérdeztük a lakosok egészségtudatosságáról, de azt is megtudhattuk, hogy mennyire aktívak a szombathelyiek a lakossági összefogást igénylő közösségi programokon.

Bővebben …...

EGÉSZSÉG EZREKNEK, MILLIÓK A KÓRHÁZNAK 2023-BAN IS!

Lejárt

Idén tavasszal ismét országjáró útjára indul a Richter Gedeon Nyrt. egészségmegőrzés és prevenció központú programsorozata. Az Egészségvárost 2009-ben hívta életre a magyar gyógyszergyártó vállalat, hogy segítse a lakosok egészségmegőrzését, a helyi egészségügyi intézmények prevenciós tevékenységét, valamint egyúttal anyagi támogatást is biztosítson számukra a szükséges fejlesztésekhez. A kezdeményezés több mint egy évtizede alatt eddig 93 egészségügyi intézmény kapott összesen több mint 500 millió forint támogatást a Richtertől. Így eddigi eredményeink értelmében büszkén mondhatjuk, hogy a Richter Egészségváros programsorozat jelentős mértékben tudott hozzájárulni a hazai egészségügyi ellátás színvonalának tovább fejlesztéséhez.

Bővebben …...

Töltsd ki az online kérdőívünket, és nyerj egy Richter ajándékcsomagot

Lejárt

Kérdőívünk kitöltésével nagymértékben segíted a munkánkat, hogy minél pontosabban határozhassuk meg az Egészségvárosokon kínált programokat, ezzel is növelve a 2009 óta működő kezdeményezésünk sikerességét. Ráadásul véleményed megosztásával most lehetőséged van részt venni nyereményjátékunkban is, és Tiéd lehet egy „Richter Egészségváros” ajándékcsomag.

Bővebben …...

13 év, 93 állomás és több mint 500 millió forint támogatás a magyar egészségügyi intézményeknek – Sikeresen zárult a 2022-es Richter Egészségváros programsorozat

Lejárt

A Richter Gedeon Nyrt. egészségtudatosságot és a betegségmegelőzést népszerűsítő országjáró prevenciós programsorozata idén összesen 7 állomásra látogatott el. Minden helyszínen számos fontos szűrésen és tanácsadáson, valamint az egészséges életmódhoz kapcsolódó előadáson vehettek részt az eseményre látogatók.

Bővebben …...

Egészség ezreknek, milliók a Markhot Ferenc Oktatókórház és Rendelőintézetnek!

Lejárt

9.506.900 forint gyűlt össze a Richter Egészségváros egri állomásán

Bővebben …...

RICHTER EGÉSZSÉGVÁROS EGER ONLINE PONTGYŰJTÉS

Lejárt

Az Egészségváros előadásaiból többet online is közvetítünk a Richter Egészségváros-Eger hivatalos Facebook-eseményében, hogy azok is részt vehessenek a rendezvényen, akik személyesen nem tudnak kilátogatni az Érsekkertbe.

Bővebben …...

Egészség ezreknek, milliók a Budakeszi Egészségügyi Központnak!

Lejárt

6.849.500 forint gyűlt össze a Richter Egészségváros budakeszi állomásán

Bővebben …...

RICHTER EGÉSZSÉGVÁROS BUDAKESZI ONLINE PONTGYŰJTÉS

Lejárt

Az Egészségváros előadásaiból többet online is közvetítünk a Richter Egészségváros-Budakeszi hivatalos Facebook-eseményében, hogy azok is részt vehessenek a rendezvényen, akik személyesen nem tudnak kilátogatni a Közösségi térre.

Bővebben …...

„Az egriek egy jó ügy érdekében szívesen összefognak, főleg, ha ez a nemes cél az ő érdekeiket is szolgálja.”

Lejárt

A Richter Egészségváros harmadik őszi állomása 2022-ben Eger lesz, ahol a Markhot Ferenc Oktatókórház és Rendelőintézet számára gyűjthetik majd az adománypontokat a résztvevők. Mirkóczki Ádámot, a város polgármesterét kérdeztük, hogy mennyire fontos az egriek számára az egészségtudatosság, valamint hogy mennyire aktív a lakosság a prevenciós típusú rendezvények kapcsán.

Bővebben …...

„Minden társadalom számára kiemelten fontos, hogy a lakosságban erősítsük az öngondoskodás szükségességét és az egészségtudatosságot.”

Lejárt

A Richter Egészségváros harmadik őszi állomása 2022-ben Eger lesz, ahol a Markhot Ferenc Oktatókórház és Rendelőintézet számára gyűjthetik majd az adománypontokat a résztvevők. Dr. Vácity József főigazgató úr egy interjú keretein belül többek között elmondta nekünk, véleménye szerint honnan érdemes informálódni az egészségünkkel és a különböző betegségekkel kapcsolatban, és miért fontos a lakosság körében népszerűsíteni az egészségügyi szűréseket.

Bővebben …...

„Az egészségügy egyik legfontosabb prevenciós feladatkörének az alfája és ómegája az egészségtudatosságra nevelés.”

Lejárt

A Richter Egészségváros második őszi állomása 2022-ben Budakeszi lesz, ahol a Budakeszi Egészségügyi Központ számára gyűjthetik majd az adománypontokat a résztvevők. Dr. Pócza Péter intézményvezető-főorvos úr egy interjú keretein belül megosztotta velünk, hogy ő személyesen hogyan vélekedik az egészségtudatosságról, valamint hogy Budakeszin mire szeretnék felhasználni a Richter által felajánlott adományt.

Bővebben …...

„A budakesziek szívesen állnak az olyan ügyek mellé, amivel segíthetik a budakeszi egészségügyi ellátórendszerünk további fejlesztését.„

Lejárt

A Richter Egészségváros második őszi állomása 2022-ben Budakeszi lesz, ahol a Budakeszi Egészségügyi Központnak gyűjthetik majd az adománypontokat a résztvevők. Dr. Győri Ottilia, Budakeszi polgármestere mesélt nekünk többek között arról, hogy ő miben látja az Egészségváros egyediségét, valamint hogy hogyan készülnek az Egészségvárosra.

Bővebben …...

Egészség ezreknek, milliók az Oroszlányi Szakorvosi- és Ápolási Intézetnek!

Lejárt

 7.305.200 forint gyűlt össze a Richter Egészségváros oroszlányi állomásán.

Bővebben …...

RICHTER EGÉSZSÉGVÁROS OROSZLÁNY ONLINE PONTGYŰJTÉS

Lejárt

Az Egészségváros előadásaiból többet online is közvetítünk a Richter Egészségváros-Oroszlány hivatalos Facebook-eseményében, hogy azok is részt vehessenek a rendezvényen, akik személyesen nem tudnak kilátogatni a Szent Borbála térre.

Bővebben …...

A Richter Egészségváros rendezvény „óriási lehetőség a helyieknek, és segítség az intézménynek.”

Lejárt

A Richter Egészségváros első őszi állomása 2022-ben Oroszlány lesz, ahol az Oroszlányi Szakorvosi-és Ápolási Intézetnek gyűjthetik majd az adománypontokat a résztvevők. Lazók Zoltán, Oroszlány polgármestere mesélt nekünk többek között arról, hogy ő miben látja az Egészségváros egyediségét, valamint hogy hogyan készülnek az Egészségvárosra.

Bővebben …...

3 VÁROSBA LÁTOGAT ŐSSZEL A RICHTER EGÉSZSÉGVÁROS

Lejárt

Szeptemberben útjára indul a Richter Gedeon Nyrt. Egészségváros őszi programsorozata. A kezdeményezést 2009-ben hívta életre a magyar gyógyszergyártó vállalat, hogy segítse a lakosok egészségmegőrzését, a helyi egészségügyi intézmények prevenciós tevékenységét, valamint egyúttal anyagi támogatást is biztosítson számukra a szükséges fejlesztésekhez. A kezdeményezés több mint egy évtizede alatt eddig 90 egészségügyi intézmény kapott összesen több mint 480 millió forint támogatást a Richtertől.

Bővebben …...

ADOMÁNYREKORD, 4.389 SZŰRÉS, 38 MILLIÓ FORINT TÁMOGATÁS AZ EGÉSZSÉGÜGYI INTÉZMÉNYEKNEK

Lejárt

2022 TAVASZÁN IS SIKERES ÉVADOT ZÁRT A RICHTER EGÉSZSÉGVÁROS

Bővebben …...

Egészség ezreknek, milliók a Tormay Károly Egészségügyi Központnak!

Lejárt

9.060.200 forint gyűlt össze a Richter Egészségváros gödöllői állomásán.

Bővebben …...

Richter Egészségváros Gödöllő online pontgyűjtés

Lejárt

Idén az Egészségváros előadásaiból többet online is közvetítünk a Richter Egészségváros-Gödöllő hivatalos Facebook-eseményében, hogy azok is részt vehessenek a rendezvényen, akik személyesen nem tudnak kilátogatni a Szabadság térre.

Bővebben …...

„Nagyon jó kezdeményezésnek gondoljuk az Egészségváros programot”

Lejárt

A Richter Egészségváros negyedik 2022-es állomása Gödöllő, ahol a Tormay Károly Egészségügyi Központnak gyűjthetik majd az adománypontokat a résztvevők. Dr. Dunai Györgyöt, a gödöllői Tormay Károly Egészségügyi Központ igazgatóját kérdeztük, ő milyen várakozásokkal tekint az immár 13 éves Richter Egészségváros programra.

Bővebben …...

Történelmi rekord Orosházán – 12.706.400 forint gyűlt össze a 89. Egészségvároson

Lejárt

Második alkalommal látogatott a Richter Egészségváros Orosházára, és ezúttal rekordot döntött a program a Szabadság téren. A Richter Gedeon Nyrt. egészségtudatosságot és betegségmegelőzést népszerűsítő országjáró prevenciós programsorozatának 89. állomásán 26 fontos szűrésen és tanácsadáson és számos egészséges életmódhoz kapcsolódó előadáson vehettek részt az eseményre látogatók. A résztvevők a saját egészségük megőrzése mellett a Dr. László Elek Kórház és Rendelőintézetért is tehettek, hiszen minden egyes szűrésért, tanácsadásért élőben vagy online meghallgatott előadásért 300 forintot érő adományponttal gyarapíthatták a Richter által felajánlott 3.500.000 forintos alapadományt. Orosháza lakói ismerősként köszöntötték a rendezvényt, így tudták, mennyire fontos az aktív részvétel, az adománypontok gyűjtése. Nekik köszönhetően 12.706.400 Ft adományt kapott a kórház, melyből szülészeti műtőlámpa és újszülöttellátó-asztal beszerzését tervezik.

Bővebben …...

„Ez egy olyan esemény, ami széleskörűen foglalkozik az egészségünkkel”

Lejárt

Június 11-én Gödöllőre érkezik a Richter Egészségváros program, ahol a Tormay Károly Egészségügyi Központnak szánt 3.500.000 forintos alapadományt növelhetik majd aktív részvételükkel a rendezvényre látogatók. Dr. Gémesi György, Gödöllő polgármestere elmesélte nekünk, ők hogyan készülnek az eseményre, miben látja az Egészségváros különlegességét, egyediségét.

Bővebben …...

9.244.900 forint gyűlt össze a Richter Egészségváros edelényi állomásán

Lejárt

A Richter Egészségváros történelmének második legeredményesebb rendezvényét zárták Edelényben, a Művelődési Központ előtti téren. A Richter Gedeon Nyrt. egészségtudatosságot és betegségmegelőzést népszerűsítő országjáró prevenciós programsorozatának 88. állomásán 24 fontos szűrésen és tanácsadáson és számos egészséges életmódhoz kapcsolódó előadáson vehettek részt az eseményre látogatók. A résztvevők a saját egészségük megőrzése mellett a Koch Róbert Kórház és Rendelőintézetért is tehettek, hiszen minden egyes szűrésért, tanácsadásért élőben vagy online meghallgatott előadásért 300 forintot érő adományponttal gyarapíthatták a Richter által felajánlott 3.500.000 forintos alapadományt. Edelény lakosainak köszönhetően 9.244.900 Ft adományt kapott a kórház, amely a rendezvénysorozat 13 éve alatt a második legmagasabb összeget jelenti. A befolyt adományból mammográfiás készülék beszerzését tervezi a Kórház.

Bővebben …...

Egy nemes és jó cél érdekében megmozdulnak az emberek

Lejárt

A Richter Egészségváros harmadik 2022-es állomása Orosháza, ahol a Dr. László Elek Kórház és Rendelőintézet számára gyűjthetik majd az adománypontokat a résztvevők. Dr. Duray Gergőt, az orosházi Dr. László Elek Kórház és Rendelőintézet főigazgatóját kérdeztük, ő milyen várakozásokkal tekint az immár 13 éves Richter Egészségváros programra.

Bővebben …...

Richter Egészségváros Orosháza online pontgyűjtés

Lejárt

Idén az Egészségváros előadásaiból többet online is közvetítünk a Richter Egészségváros-Orosháza hivatalos Facebook-eseményében, valamint a Dr. László Elek Kórház és Rendelőintézet Facebook-oldalán, hogy azok is részt vehessenek a rendezvényen, akik személyesen nem tudnak kilátogatni a Szabadság térre.

Bővebben …...

„Orosháza közössége hisz az összefogás erejében”

Lejárt

Május 28-án Orosházára érkezik a Richter Egészségváros program, ahol a Dr. László Elek Kórház és Rendelőintézetnek szánt 3.500.000 forintos alapadományt növelhetik majd aktív részvételükkel a látogatók. Dávid Zoltán, Orosháza polgármestere elmesélte nekünk, ők hogyan készülnek az eseményre, miben látja az Egészségváros különlegességét, egyediségét.

Bővebben …...

„Mi magunk igyekszünk mindent megtenni a rendezvény sikeréért”

Lejárt

A Richter Egészségváros második 2022-es állomása Edelény, ahol a Koch Róbert Kórház és Rendelőintézet számára gyűjthetik majd az adománypontokat a résztvevők. Dr. Szabó Melindát PhD., a kórház főigazgatóját kérdeztük, ő milyen várakozásokkal tekint az immár 13 éves Richter Egészségváros programra.

Bővebben …...

Richter Egészségváros Edelény online pontgyűjtés

Lejárt

Idén az Egészségváros előadásaiból többet online is közvetítünk a Richter Egészségváros-Edelény hivatalos Facebook-eseményében, hogy azok is részt vehessenek a rendezvényen, akik személyesen nem tudnak kilátogatni a Művelődési Központ előtti térre.

Bővebben …...

„A város lakói nagy örömmel veszik a kezdeményezést”

Lejárt

Május 21-én Edelénybe érkezik a Richter Egészségváros program, ahol a Koch Róbert Kórház és Rendelőintézetnek szánt 3.500.000 forintos alapadományt növelhetik majd aktív részvételükkel a rendezvényre látogatók. Molnár Oszkár, Edelény polgármestere elmesélte nekünk, ők hogyan készülnek az eseményre, miben látja az Egészségváros különlegességét, egyediségét.

Bővebben …...

Egészség ezreknek, milliók a Zala Megyei Szent Rafael Kórháznak! 7.485.200 forint gyűlt össze a Richter Egészségváros zalaegerszegi állomásán

Lejárt

Második alkalommal látogatott a Richter Egészségváros Zalaegerszegre, és ezúttal is szép eredménnyel zárult a program a Dísz téren. A Richter Gedeon Nyrt. egészségtudatosságot és betegségmegelőzést népszerűsítő országjáró prevenciós programsorozatának 87. állomásán 23 fontos szűrésen és tanácsadáson és számos egészséges életmódhoz kapcsolódó előadáson vehettek részt az eseményre látogatók. A résztvevők a saját egészségük megőrzése mellett a Zala Megyei Szent Rafael Kórházért is tehettek, hiszen minden egyes szűrésért, tanácsadásért élőben vagy online meghallgatott előadásért 300 forintot érő adományponttal gyarapíthatták a Richter által felajánlott 3.500.000 forintos alapadományt. Zalaegerszeg lakói ismerősként köszöntötték a rendezvényt, így tudták, mennyire fontos az aktív részvétel, az adománypontok gyűjtése. Nekik köszönhetően 7.485.200 Ft adományt kapott a kórház, melyből többfunkciós ultrahang készülék beszerzését tervezik a Neurológiai Osztály számára.

Bővebben …...

Richter Egészségváros Zalaegerszeg online pontgyűjtés

Lejárt

Idén az Egészségváros előadásaiból többet online is közvetítünk a Richter Egészségváros-Zalaegerszeg hivatalos Facebook-eseményében, hogy azok is részt vehessenek a rendezvényen, akik személyesen nem tudnak kilátogatni a Dísz térre.

Bővebben …...

„Bízom benne, hogy a segítségnyújtás szándéka is ösztönzi a részvételt”

Lejárt

A Richter Egészségváros első 2022-es állomása Zalaegerszeg, ahol a Zala Megyei Szent Rafael Kórház számára gyűjthetik majd az adománypontokat a résztvevők. Dr. med. habil. Gasztonyi Beátát PhD., a kórház főigazgatóját kérdeztük, ő milyen várakozásokkal tekint az immár 13 éves Richter Egészségváros programra.

Bővebben …...

„A kórház támogatása mindig a szívügyünk volt”

Lejárt

Május 7-én Zalaegerszegre érkezik a Richter Egészségváros program, ahol a Zala Megyei Szent Rafael Kórháznak szánt 3.500.000 forintos alapadományt növelhetik majd aktív részvételükkel a látogatók. Balaicz Zoltán, Zalaegerszeg Megyei Jogú Város polgármestere elmesélte nekünk, ők hogyan készülnek az eseményre, miben látja az Egészségváros különlegességét, egyediségét.

Bővebben …...

Egészség ezreknek, milliók a kórháznak 2022-ben is!

Lejárt

Tavasszal folytatódik a Richter Gedeon Nyrt. Egészségváros programsorozata. A kezdeményezést 2009-ben hívta életre a magyar gyógyszergyártó vállalat, hogy segítse a lakosok egészségmegőrzését, a helyi egészségügyi intézmények prevenciós tevékenységét, valamint egyúttal anyagi támogatást is biztosítson számukra a szükséges fejlesztésekhez. A kezdeményezés több mint egy évtizede alatt eddig 86 egészségügyi intézmény kapott összesen több mint 446 millió forint támogatást a Richtertől.

Bővebben …...

Online részvételi rekord, 8268 szűrés, 43 millió forint támogatás az egészségügyi intézményeknek

Lejárt

Tizenkét éve indult útjára a Richter Gedeon Nyrt. egészségtudatosságot és betegségmegelőzést népszerűsítő országjáró programsorozata, hogy segítse a lakosok egészségének megőrzését, támogassa az egészségügyi intézményeket. Minden helyszínen számos fontos szűrésen és tanácsadáson, valamint egészséges életmódhoz kapcsolódó előadáson vehettek részt az eseményre látogatók. A járványhelyzetre való tekintettel a Richter Gedeon Nyrt. alapadománya idén is megemelt összegről, 3 500 000 forintról indult minden állomáson, amelyet a résztvevők tovább gyarapíthattak. A lakosok ugyanis nemcsak saját magukért, de a helyi egészségügyi intézményekért is tehettek: hiszen minden aktivitásukért 300 forintot érő adománypont járt. Összefogásuknak köszönhetően az idei hét Richter Egészségváros alkalmával több mint 43 millió forint adományt adott át a hazai gyógyszergyártó társaság a támogatott intézmények számára.

Bővebben …...

6 023 900 forint gyűlt össze a Richter Egészségváros szolnoki állomásán

Lejárt

Szép eredménnyel zárult a Richter Egészségváros program a szolnoki Kossuth téren. A 120 éves Richter Gedeon Nyrt. egészségtudatosságot és betegségmegelőzést népszerűsítő országjáró prevenciós programsorozatának 86. állomásán 25 fontos szűrésen és tanácsadáson és számos egészséges életmódhoz kapcsolódó előadáson vehettek részt az eseményre látogatók. A résztvevők a saját egészségük megőrzése mellett a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Hetényi Géza Kórház-Rendelőintézetért is tehettek, hiszen minden egyes szűrésért, tanácsadásért és előadáson való részvételért 300 forintot érő adománypont járt. Az elmúlt időszak jelentős terhet jelentett valamennyi egészségügyi intézmény számára, erre való tekintettel a Richter Gedeon Nyrt. alapadománya ezúttal is megemelt összegről, 3 500 000 forintról indult. A szolnoki lakosság már ismerősként köszönthette a rendezvényt, hiszen 9 évvel ezelőtt Szolnokon az Egészségváros program során 3 774 500 forint, most pedig 6 023 900 adományt kapott a helyi egészségügyi intézmény, melyből az intézmény az élelmezési osztály fejlesztését tervezi.

Bővebben …...

Richter Egészségváros Szolnok online pontgyűjtés

Lejárt

Idén az Egészségváros előadásaiból többet online is közvetítünk a Richter Egészségváros-Szolnok hivatalos Facebook-eseményében, hogy azok is részt vehessenek a rendezvényen, akik személyesen nem tudnak kilátogatni a Kossuth térre.

Bővebben …...

„Kollégáink részt vesznek a szűrésekben, lelkesen készülnek a feladatra”

Lejárt

A Richter Egészségváros negyedik őszi állomása Szolnok, ahol a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Hetényi Géza Kórház-Rendelőintézet számára gyűjthetik majd az adománypontokat a résztvevők. Piroska Miklóst, a kórház főigazgatóját kérdeztük, ő milyen várakozásokkal tekint az immár 12 éves Richter Egészségváros programra.

Bővebben …...

„A Richter Egészségvárosra nem csupán egy szűrővizsgálati roadshow-ként tekintünk”

Lejárt

Október 9-én Szolnokra érkezik a Richter Egészségváros program, ahol a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Hetényi Géza Kórház-Rendelőintézetnek szánt 3.500.000 forintos alapadományt növelhetik majd aktív részvételükkel a látogatók. Szalay Ferenc, Szolnok polgármestere elmesélte nekünk, ők hogyan készülnek az eseményre, miben látja az Egészségváros különlegességét, egyediségét.

Bővebben …...

4 982 900 forint gyűlt össze a Richter Egészségváros budapesti állomásán

Lejárt

Szép eredménnyel zárult a Richter Egészségváros program a budapesti Albert Flórián úton. A 120 éves Richter Gedeon Nyrt. egészségtudatosságot és betegségmegelőzést népszerűsítő országjáró prevenciós programsorozatának 85. állomásán 25 fontos szűrésen és tanácsadáson és számos egészséges életmódhoz kapcsolódó előadáson vehettek részt az eseményre látogatók. A résztvevők a saját egészségük megőrzése mellett a Dél-pesti Centrumkórházért is tehettek, hiszen minden egyes szűrésért, tanácsadásért és előadáson való részvételért 300 forintot érő adománypont járt. Az elmúlt időszak jelentős terhet jelentett valamennyi egészségügyi intézmény számára, erre való tekintettel a Richter Gedeon Nyrt. alapadománya ezúttal is megemelt összegről, 3 500 000 forintról indult. A lakosság aktivitásának köszönhetően a nap végére 4 982 900 forint gyűlt össze, melyből az intézmény légkondicionáló rendszer kiépítését tervezi.

Bővebben …...

Richter Egészségváros Budapest IX. kerület online pontgyűjtés

Lejárt

Idén az Egészségváros előadásaiból többet online is közvetítünk Richter Egészségváros-Budapest IX. hivatalos Facebook-eseményében, hogy azok is részt vehessenek a rendezvényen, akik személyesen nem tudnak kilátogatni az Albert Flórián útra.

Bővebben …...

6 981 800 forint gyűlt össze a Richter Egészségváros dorogi állomásán

Lejárt

Szép eredménnyel zárult a Richter Egészségváros program a dorogi Otthon téren. A 120 éves Richter Gedeon Nyrt. egészségtudatosságot és a betegségmegelőzést népszerűsítő országjáró prevenciós programsorozatának 84. állomásán 22 fontos szűrésen és tanácsadáson és számos egészséges életmódhoz kapcsolódó előadáson vehettek részt az eseményre látogatók. A résztvevők a saját egészségük megőrzése mellett a Szent Borbála Szakkórház és Rendelőintézet, Vaszary Kolos Kórház Esztergom, Dorogi Telephelyért is tehettek, hiszen minden egyes szűrésért, tanácsadásért és előadáson való részvételért 300 forintot érő adománypont járt. Az elmúlt időszak jelentős terhet jelentett valamennyi egészségügyi intézmény számára, erre való tekintettel a Richter Gedeon Nyrt. alapadománya ezúttal is megemelt összegről, 3 500 000 forintról indult. A lakosság aktivitásának köszönhetően a nap végére 6 981 800 forint gyűlt össze, ezt az összeget egészítette ki Dorog Város Önkormányzata 3 millió forintos támogatásával. Így a dorogi fekvőbeteg intézmény felújítása összesen 9 981 800 forintos támogatásból valósulhat meg.

Bővebben …...

Richter Egészségváros Dorog online pontgyűjtés

Lejárt

Idén az Egészségváros előadásaiból többet online is közvetítünk Richter Egészségváros-Dorog hivatalos Facebook-eseményében, hogy azok is részt vehessenek a rendezvényen, akik személyesen nem tudnak kilátogatni az Otthon térre.

Bővebben …...

5 793 500 forint gyűlt össze a Richter Egészségváros pécsi állomásán

Lejárt

Szép eredménnyel zárult a Richter Egészségváros program a pécsi Kossuth téren. A 120 éves Richter Gedeon Nyrt. egészségtudatosságot és a betegségmegelőzést népszerűsítő országjáró prevenciós programsorozatának 83. állomásán 26 fontos szűrésen és tanácsadáson és egészséges életmódhoz kapcsolódó előadáson vehettek részt az eseményre látogatók. A résztvevők a saját egészségük megőrzése mellett a Pécsi Tudományegyetem Klinikai Központ Szívgyógyászati Klinikáért is tehettek, hiszen minden egyes szűrésért, tanácsadásért és előadáson való részvételért 300 forintot érő adománypont járt. Az elmúlt időszak jelentős terhet jelentett valamennyi egészségügyi intézmény számára, erre való tekintettel a Richter Gedeon Nyrt. alapadománya ezúttal is megemelt összegről, 3 500 000 forintról indult. Ezt gyarapították tovább a résztvevők. Aktivitásaiknak köszönhetően a nap végére 5 793 500 forint gyűlt össze, melyből a klinika a szívultrahang vizsgálófej beszerzését meg tudja valósítani.

Bővebben …...

Vigyázzunk egymásra a Richter Egészségvárosokon is!

Lejárt

2021-ben is folytatódik a Richter Egészségváros program. Az őszi szezonban is kiemelt figyelmet fordítunk mind a rendezvényre látogatók, mind az ott dolgozók egészségének védelmére, a szűrések, tanácsadások, előadások fokozott körültekintéssel és elővigyázatossággal zajlanak majd.

Bővebben …...

Richter Egészségváros Pécs online pontgyűjtés

Lejárt

Idén az Egészségváros előadásaiból többet online is közvetítünk Richter Egészségváros-Pécs hivatalos Facebook-eseményében, hogy azok is részt vehessenek a rendezvényen, akik személyesen nem tudnak kilátogatni a Kossuth térre.

Bővebben …...

„A Richter Egészségváros már sok helyen bizonyított”

Lejárt

A Richter Egészségváros második idei állomása Dorog, ahol a Szent Borbála Szakkórház és Rendelőintézet, Vaszary Kolos Kórház Esztergom, Dorogi Telephely számára gyűjthetik majd az adománypontokat a résztvevők. Dr. Lászlóczky Ágnest, az intézmény vezetőjét kérdeztük, ő milyen várakozásokkal tekint az immár 12 éves Richter Egészségváros programra.

Bővebben …...

„Az együttműködés, az értékközösség, a kölcsönös tisztelet adják eseményeink legfontosabb forrásait”

Lejárt

Szeptember 11-én Dorogra érkezik a Richter Egészségváros program, ahol a Szent Borbála Szakkórház és Rendelőintézet, Vaszary Kolos Kórház Esztergom, Dorogi Telephelynek szánt 3.500.000 forintos alapadományt növelhetik majd aktív részvételükkel a látogatók. Dr. Tittmann János, Dorog polgármestere elmesélte nekünk, ők hogyan készülnek az eseményre, miben látja az Egészségváros különlegességét, egyediségét.

Bővebben …...

„Mi a magunk részéről mindent megteszünk a rendezvény sikeréért”

Lejárt

Péterffy Attila, Pécs polgármestere is nagy örömmel üdvözölte városukban a Richter Egészségváros programot. Pécsett a rendezvény kedvezményezettje a Pécsi Tudományegyetem Klinikai Központ Szívgyógyászati Klinika, az adománycél pedig egy szívultrahang vizsgálófej. Egészség ezreknek, milliók a Klinikának szeptember 4-én!

Bővebben …...

A pécsi Szívgyógyászati Klinika dolgozói is aktívan részt vesznek majd a Richter Egészségváros szűrésein

Lejárt

A Richter Egészségváros negyedik idei állomása Pécs, ahol a Pécsi Tudományegyetem Klinikai Központ Szívgyógyászati Klinika számára gyűjthetik majd az adománypontokat a résztvevők. Prof. Dr. Cziráki Attila PhD. FESC., a Pécsi Tudományegyetem Klinikai Központ Szívgyógyászati Klinika vezetője pedig beavatott minket a részletekbe, hogy ő és kollégái hogyan készülnek szeptember 4-i Richter Egészségváros programra.

Bővebben …...

Szeptember 4-én folytatódik a Richter Egészségváros

Lejárt

A Richter Egészségváros fennállásának több mint egy évtizede alatt 82 város egészségügyi intézménye kapott összesen közel 423 millió forint támogatást a magyar gyógyszergyártó vállalattól. A közösen elért eredmények és a folyamatos érdeklődés mutatja, hogy szükség van a kezdeményezésre, ezért a program idén szeptemberben is folytatódik.

Bővebben …...

Online részvételi rekorddal zárult a Richter Egészségváros júniusi szezonja

Lejárt

Az idén 120 éves Richter Gedeon Nyrt. egészségtudatosságot és a betegségmegelőzést népszerűsítő országjáró prevenciós programsorozata idén júniusban 3 állomásra látogatott el. Kaposváron, Miskolcon és Kiskunhalason több mint 30 fontos szűrésen, tanácsadáson, egészséges életmódhoz kapcsolódó előadáson vehettek részt az eseményekre látogatók. A résztvevők a saját egészségük megőrzése mellett a helyi egészségügyi intézményekért is tehettek, hiszen minden egyes szűrésért, tanácsadásért és előadáson való részvételért 300 forintot érő adománypont járt. A járványhelyzetre való tekintettel a Richter Gedeon Nyrt. alapadománya ezúttal megemelt összegről, 3 500 000 forintról indult minden állomáson, ezt gyarapították tovább a résztvevők. A lakosok aktivitásának köszönhetően az elmúlt 12 évben támogatott 82 egészségügyi intézmény összesen több mint 422 millió forint adományban részesült a hazai gyógyszercégnek köszönhetően.

Bővebben …...

Egészség ezreknek, milliók a Kiskunhalasi Semmelweis Kórháznak! Rekord számú online aktivitással 8 706 800 forint gyűlt össze a Richter Egészségváros kiskunhalasi állomásán

Lejárt

Kimagaslóan szép eredménnyel zárult a Richter Egészségváros program a kiskunhalasi Bethlen Gábor téren. A 120 éves Richter Gedeon Nyrt. egészségtudatosságot és a betegségmegelőzést népszerűsítő országjáró prevenciós programsorozatának 82. állomásán több mint 30 fontos szűrésen és tanácsadáson és egészséges életmódhoz kapcsolódó előadáson vehettek részt az eseményre látogatók. A résztvevők a saját egészségük megőrzése mellett a Kiskunhalasi Semmelweis Kórházért is tehettek, hiszen minden egyes szűrésért, tanácsadásért és előadáson való részvételért 300 forintot érő adománypont járt. Az elmúlt időszak jelentős terhet jelentett valamennyi egészségügyi intézmény számára, erre való tekintettel a Richter Gedeon Nyrt. alapadománya ezúttal is megemelt összegről, 3 500 000 forintról indult. Ezt gyarapították tovább a résztvevők. Aktivitásaiknak köszönhetően a nap végére 8 706 800 forint gyűlt össze, melyből a kórház az infrastruktúra szintjének emelését, a szülészeti és nőgyógyászati eszközpark bővítését tervezi.

Bővebben …...

Egészség ezreknek, milliók a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórháznak! 5 353 100 forint gyűlt össze a Richter Egészségváros miskolci állomásán

Lejárt

Szép eredménnyel zárult a Richter Egészségváros program a miskolci Szent István téren. A 120 éves Richter Gedeon Nyrt. egészségtudatosságot és a betegségmegelőzést népszerűsítő országjáró prevenciós programsorozatának 81. állomásán több mint 30 fontos szűrésen és tanácsadáson és egészséges életmódhoz kapcsolódó előadáson vehettek részt az eseményre látogatók. A résztvevők a saját egészségük megőrzése mellett a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórházért is tehettek, hiszen minden egyes szűrésért, tanácsadásért és előadáson való részvételért 300 forintot érő adománypont járt. Az elmúlt időszak jelentős terhet jelentett valamennyi egészségügyi intézmény számára, erre való tekintettel a Richter Gedeon Nyrt. alapadománya ezúttal is megemelt összegről, 3 500 000 forintról indult. Ezt gyarapították tovább a résztvevők. Aktivitásaiknak köszönhetően a nap végére 5 353 100 forint gyűlt össze, melyből a kórház C-íves sebészeti képerősítő beszerzését tervezi.

Bővebben …...

Richter Egészségváros Kiskunhalas online pontgyűjtés

Lejárt

Idén az Egészségváros előadásainak többsége online is követhető lesz, a Richter Egészségváros Kiskunhalas hivatalos Facebook-eseményében, hogy azok is részt vehessenek a rendezvényen, akik személyesen nem tudnak kilátogatni a Bethlen Gábor térre.

Bővebben …...

Miért érdemes részt venni az Egészségvároson? Védnökeink válaszolnak! – Körinterjú, 3. rész

Lejárt

A Richter Egészségváros programsorozaton már a kezdetek óta részt vesznek védnökeink, akik nem csupán arcukat és nevüket adják a rendezvényhez, de aktívan részt is vesznek az egyes programokon. Ennélfogva bőven akad kedves emlék, élmény, tapasztalat, amit megoszthatnak velünk, hiszen ezúttal arra voltunk kíváncsiak mi jut eszükbe az Egészségvárosról, miért érdemes részt venni a programokon.

Bővebben …...

Richter Egészségváros Miskolc online pontgyűjtés

Lejárt

Idén az Egészségváros előadásainak többsége online is követhető lesz, a Richter Egészségváros Miskolc hivatalos Facebook-eseményében és a Richter Egészségváros Facebook-oldalán, hogy azok is részt vehessenek a rendezvényen, akik személyesen nem tudnak kilátogatni a Szent István térre.

Bővebben …...

Richter Egészségváros Kiskunhalas- részletes program

Lejárt

2021. június 27-én a kiskunhalasi Bethlen Gábor térre látogat a Richter Egészségváros program. Jöjjön el családjával, és részvételével növelje a Kiskunhalasi Semmelweis Kórháznak szánt adományt!

Bővebben …...

Egészség ezreknek, milliók a Kiskunhalasi Semmelweis Kórháznak 2021. június 27-én!

Lejárt

A Kiskunhalasi Semmelweis Kórháznak 2013-ban már volt egy sikeres együttműködése a Richter Egészségváros programmal, így Dr. Szepesvári Szabolcs, az intézmény vezetője nagyon bizakodva tekint június 27-i eseményre. Reményeit a Richter Egészségváros adománycélja is tükrözi: a kórházi infrastruktúra szintjének az emelését, és a szülészet-nőgyógyászat eszközparkjának fejlesztését tűzték ki maguk elé.

Bővebben …...

Richter Egészségváros Miskolc - részletes program

Lejárt

2021. június 26-án a miskolci Szent István térre látogat a Richter Egészségváros program. Jöjjön el családjával, és részvételével növelje a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórháznak szánt adományt!

Bővebben …...

„A Richter Egészségváros főbb üzenetei: magas szakmai színvonal, a széles körű elérhetőség, a szűrővizsgálatok széles tárháza és a családok elérése”

Lejárt

A Richter Egészségváros második idei állomása Miskolc, ahol a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház számára gyűjthetik majd az adománypontokat a résztvevők. Dr. Révész Jánost, az intézmény főigazgatóját kérdeztük, ő milyen várakozásokkal tekint az immár 12 éves Richter Egészségváros programra.

Bővebben …...

Egészség ezreknek, milliók a Somogy Megyei Kaposi Mór Oktató Kórháznak! 5.343.800 forint gyűlt össze a Richter Egészségváros kaposvári állomásán

Lejárt

Nagyon szép eredménnyel zárult az első idei Richter Egészségváros program a kaposvári Kossuth téren. A 120 éves Richter Gedeon Nyrt. egészségtudatosságot és a betegségmegelőzést népszerűsítő országjáró prevenciós programsorozatának 80. állomásán több mint 30 fontos szűrésen és tanácsadáson és egészséges életmódhoz kapcsolódó előadáson vehettek részt az eseményre látogatók. A résztvevők a saját egészségük megőrzése mellett a Somogy Megyei Kaposi Mór Oktató Kórházért is tehettek, hiszen minden egyes szűrésért, tanácsadásért és előadáson való részvételért 300 forintot érő adománypont járt. Az elmúlt időszak jelentős terhet jelentett valamennyi egészségügyi intézmény számára, erre való tekintettel a Richter Gedeon Nyrt. alapadománya ezúttal is megemelt összegről, 3.500.000 forintról indult. Ezt gyarapították tovább a résztvevők. Aktivitásaiknak köszönhetően a nap végére 5.343.800 forint gyűlt össze, melyből a kórház a mobil szűrővizsgálatokhoz szükséges mini labor beszerzését tervezi.

Bővebben …...

„Büszkén állíthatom, hogy a kiskunhalasi lakosság rendkívül aktív, ha segítségnyújtásról van szó”

Lejárt

Június 27-én a kiskunhalasi Bethlen Gábor tér változik Egészségvárossá. Fülöp Róbert, a város polgármestere elárulta, hogy különleges programokkal szeretnék még izgalmasabbá tenni a rendezvényt, hogy ezzel is fokozzák a részvételi arányt. Egészség ezreknek, milliók a Kiskunhalasi Semmelweis Kórháznak!

Bővebben …...

Richter Egészségváros Kaposvár online pontgyűjtés

Lejárt

Idén az Egészségváros előadásainak többsége online is követhető lesz, a Richter Egészségváros Kaposvár hivatalos Facebook-eseményében, hogy azok is részt vehessenek a rendezvényen, akik személyesen nem tudnak kilátogatni a Kossuth térre.

Bővebben …...

„Ez a kezdeményezés az egészségtudatosságra, a felelősségteljes életre ösztönöz”

Lejárt

A Richter Egészségváros program 2021-ben sem áll meg: június 26-án Miskolcra érkezik, ahol a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórháznak szánt 3.500.000 forintos alapadományt növelhetik majd aktív részvételükkel a látogatók. Veres Pál, Miskolc polgármestere elmesélte nekünk, ők hogyan készülnek az eseményre, miben látja az Egészségváros különlegességét, egyediségét.

Bővebben …...

Prevenció és egészségtudatosság – mi védnökeink bevált módszere? Körinterjú, 2. rész

Lejárt

A Richter Egészségváros programsorozaton már a kezdetek óta részt vesznek védnökeink, akik nem csupán arcukat és nevüket adják a rendezvényhez, de aktívan részt is vesznek az egyes programokon. Ezúttal arról kérdeztük őket, hogy hogy állnak saját egészségükhöz, mit jelent számukra a prevenció, és milyen trükköket alkalmaznak a mindennapokban testi-lelki jóllétük megőrzése érdekében.

Bővebben …...

Vigyázzunk egymásra a Richter Egészségvárosokon is!

Lejárt

2021-ben is folytatódik a Richter Egészségváros program. Az idei szezonban a járványhelyzetre való tekintettel kiemelt figyelmet fordítunk mind a rendezvényre látogatók, mind az ott dolgozók védelmére, a szűrések, tanácsadások, előadások fokozott körültekintéssel és elővigyázatossággal zajlanak majd.

Bővebben …...

Szita Károly: Az egészségünk megőrzése közös érdekünk!

Lejárt

Az ország legegészségesebb városa szeretne lenni Kaposvár, erről szól a somogyi megyeszékhely várospolitikai programjának egyik legfontosabb fejezete. A város e célja eléréséhez keresi a polgárok, s mindazon szervezetek partnerségét, amelyek a közös célért tenni tudnak és akarnak is. Kaposvár polgármestere úgy látja, a Richter Egészségváros felhívhatja a figyelmet az egészséges életmódra, az egészség adta élet szépségére és biztonságosságára.

Bővebben …...

„Fontos, hogy az egészséget vonzóvá tegyük”

Lejárt

A Somogy Megyei Kaposi Mór Oktató Kórház mobil szűrővizsgálatokhoz használható minilabor beszerzését tűzte ki célul. A minilabor úgynevezett „point of care”, azaz közvetlen a páciens melletti, valós idejű gyors laborvizsgálat elvégzését teszi lehetővé. Dr. Moizs Mariann, az intézmény főigazgatója ezen kívül azt is elárulta az alábbi interjúban, hogyan készülnek a kórház dolgozói a június 12-i programra.

Bővebben …...

12 év – 79 város – több mint 403 millió forint támogatás

Lejárt

„Egészség ezreknek, milliók a kórháznak!” – hangzik a Richter Egészségváros program ma már jól ismert mottója. Az idén 12 éve indult rendezvénysorozat népszerűsége évről évre nő. A kezdeményezés céljáról, elért eredményeiről és jövőjéről kérdeztük Beke Zsuzsát, a Richter Gedeon Nyrt. PR és kormányzati kapcsolatok vezetőjét.

Bővebben …...

Hogy élték meg védnökeink az elmúlt egy évet? - körinterjú

Lejárt

A Richter Egészségváros programsorozaton már a kezdetek óta részt vesznek védnökeink, akik nem csupán arcukat és nevüket adják a rendezvényhez, de aktívan részt is vesznek az egyes programokon. Katus Attila és Béres Alexandra például egészséges életmóddal kapcsolatos tippeket adnak, Jaksity Kata és Szily Nóra motivációs és pszichológiai témákban tartanak előadásokat. Radványi Dorottyával az Agora sátor egészség és prevenció témájú beszélgetésein találkozhattok, Zsiros László pedig érdekes természettudományos kísérletekkel vár kicsiket és nagyokat egyaránt a játékos természettudomány állomáson. Rudolf Péter, rendezvényünk fővédnöke pedig a karrier és az egészségtudatosság harmonikus viszonyának kialakításához ad hasznos tippeket, saját tapasztalatain keresztül. Megkértük őket, hogy most meséljenek a saját egészségükhöz fűződő viszonyukról, a járványhelyzet alatt megélt tapasztalásaikról, magukról.

Bővebben …...

Richter Egészségváros Kaposvár – részletes program

Lejárt

2021. június 12-én a kaposvári Kossuth térre látogat a Richter Egészségváros program. Jöjjön el családjával, és részvételével növelje a Somogy Megyei Kaposi Mór Oktató Kórháznak szánt adományt!

Bővebben …...

2021-ben is folytatódik a Richter Egészségváros

Lejárt

A Richter Gedeon Nyrt. Egészségváros fennállásának több mint egy évtizede alatt 79 város egészségügyi intézménye kapott összesen több mint 403 millió forint támogatást a magyar gyógyszergyártó vállalattól. A közösen elért eredmények és a folyamatos érdeklődés mutatja, hogy szükség van a kezdeményezésre, ezért a program idén júniusban is folytatódik.

Bővebben …...

Újabb sikeres évadot zárt a Richter Egészségváros

Lejárt

A Richter Gedeon Nyrt. egészségtudatosságot és a betegségmegelőzést népszerűsítő országjáró prevenciós programsorozata idén 4 állomásra látogatott el. Minden helyszínen több mint 30 fontos szűrésen és tanácsadáson és egészséges életmódhoz kapcsolódó előadáson vehettek részt az eseményre látogatók. A résztvevők a saját egészségük megőrzése mellett a helyi egészségügyi intézményért is tehettek, hiszen minden egyes szűrésért, tanácsadásért és előadáson való részvételért 300 forintot érő adománypont járt. A járványhelyzetre való tekintettel a Richter Gedeon Nyrt. alapadománya ezúttal megemelt összegről, 3 500 000 forintról indult minden állomáson, ezt gyarapították tovább a résztvevők. A lakosok aktivitásának köszönhetően az elmúlt 11 évben támogatott 79 egészségügyi intézmény összesen több mint 403 millió forint adományban részesült a hazai gyógyszercégnek köszönhetően.

Bővebben …...

Egészség ezreknek, milliók a Tatai Egészségügyi Alapellátó Intézménynek! 5 695 700 forint gyűlt össze a Richter Egészségváros tatai állomásán

Lejárt

Remek eredménnyel zárult a tatai Kossuth téren megrendezett Richter Egészségváros. A Richter Gedeon Nyrt. egészségtudatosságot és a betegségmegelőzést népszerűsítő országjáró prevenciós programsorozatának 79. állomásán több mint 30 fontos szűrésen és tanácsadáson és egészséges életmódhoz kapcsolódó előadáson vehettek részt az eseményre látogatók. A résztvevők a saját egészségük megőrzése mellett a Tatai Egészségügyi Alapellátó Intézményért is tehettek, hiszen minden egyes szűrésért, tanácsadásért és előadáson való részvételért 300 forintot érő adománypont járt. A járványhelyzetre való tekintettel a Richter Gedeon Nyrt. alapadománya ezúttal megemelt összegről, 3.500.000 forintról indult. Ezt gyarapították tovább a résztvevők. Aktivitásaiknak köszönhetően a nap végére 5 695 700 forint gyűlt össze, melyből a gyermek szakrendelés számára igényelt eszközök beszerzését tervezi az intézmény.

Bővebben …...

"A jó cél érdekében érdemes összefogni"

Lejárt

A Richter Egészségváros negyedik idei állomása Tata, ahol a Tatai Egészségügyi Alapellátó Intézmény számára gyűjthetik majd az adománypontokat a résztvevők. Dr. Cseh Tamást, az intézmény vezetőjét kérdeztük, ő milyen várakozásokkal tekint az immár 11 éves Richter Egészségváros programra.

Bővebben …...

Egészség ezreknek, milliók a Dunakeszi Szakorvosi Rendelőintézetnek! 6.107.000 forint gyűlt össze a Richter Egészségváros dunakeszi állomásán

Lejárt

Remek eredménnyel zárult a dunakeszi Katonadombon megrendezett Richter Egészségváros. A Richter Gedeon Nyrt. egészségtudatosságot és a betegségmegelőzést népszerűsítő országjáró prevenciós programsorozatának 78. állomásán több mint 30 fontos szűrésen és tanácsadáson és egészséges életmódhoz kapcsolódó előadáson vehettek részt az eseményre látogatók. A résztvevők a saját egészségük megőrzése mellett a Dunakeszi Szakorvosi Rendelőintézetért is tehettek, hiszen minden egyes szűrésért, tanácsadásért és előadáson való részvételért 300 forintot érő adománypont járt. A járványhelyzetre való tekintettel a Richter Gedeon Nyrt. alapadománya ezúttal megemelt összegről, 3.500.000 forintról indult. Ezt gyarapították tovább a résztvevők. Aktivitásaiknak köszönhetően a nap végére 6.107.000 forint gyűlt össze, melyből műtőasztal beszerzését tervezi a rendelőintézet.

Bővebben …...

Richter Egészségváros Tata - online pontgyűjtés

Lejárt

Idén az Egészségváros előadásainak többsége online is követhető lesz, a Richter Egészségváros Tata hivatalos Facebook-eseményében, hogy azok is részt vehessenek a rendezvényen, akik személyesen nem tudnak kilátogatni a Kossuth térre.

Bővebben …...

Richter Egészségváros Tata – részletes program

Lejárt

2020. szeptember 26-án a tatai Kossuth térre látogat a Richter Egészségváros program. Jöjjön el családjával, és részvételével növelje aTatai Egészségügyi Alapellátó Intézménynek szánt adományt!

Bővebben …...

Tata is Egészségvárossá válik szeptember 26-án

Lejárt

Tatán rendkívül népszerűek a sportesemények, számos nagy rendezvénynek ad otthont a város. Michl József, a város polgármestere épp ezért örömmel vágott neki a Richter Egészségváros programnak, hiszen mint tudjuk, az egészségtudatosság és a preventív szemlélet kéz a kézben jár a rendszeres testmozgással. A vele készült interjúban azt is elárulja, szerinte miben rejlik a Richter Egészségváros 11 éve tartó, töretlen sikere.

Bővebben …...

Összefogás mindenek felett a dunakeszi Richter Egészségvároson, szeptember 19-én

Lejárt

A Richter Egészségváros harmadik idei állomása Dunakeszi lesz, ahol a Katonadomb ad helyet a szűréseknek, tanácsadásoknak, előadásoknak. Dióssi Csaba, Dunakeszi polgármestere bizakodva tekint a rendezvényre, és a vele készült interjúban azt is elárulta, ő maga is aktívan részt vesz majd a programokon.

Bővebben …...

Richter Egészségváros Dunakeszi – részletes program

Lejárt

2020. szeptember 19-én a dunakeszi Katonadombra látogat a Richter Egészségváros program. Jöjjön el családjával, és részvételével növelje a Dunakeszi Szakorvosi Rendelőintézetnek szánt adományt!

Bővebben …...

7.030.400 forint gyűlt össze a Richter Egészségváros budapesti állomásán

Lejárt

Remek eredménnyel zárult a kispesti Templom téren megrendezett Richter Egészségváros. A Richter Gedeon Nyrt. egészségtudatosságot és a betegségmegelőzést népszerűsítő országjáró prevenciós programsorozatának 77. állomásán több mint 30 fontos szűrésen és tanácsadáson és egészséges életmódhoz kapcsolódó előadáson vehettek részt az eseményre látogatók. A résztvevők a saját egészségük megőrzése mellett a Kispesti Egészségügyi Intézetért is tehettek, hiszen minden egyes szűrésért, tanácsadásért és előadáson való részvételért 300 forintot érő adománypont járt. A járványhelyzetre való tekintettel a Richter Gedeon Nyrt. alapadománya ezúttal megemelt összegről, 3.500.000 forintról indult. Ezt gyarapították tovább a résztvevők. Aktivitásaiknak köszönhetően a nap végére 7.030.400 forint gyűlt össze, melyből szemészeti ultrahang és OCT-gép beszerzését tervezi az intézet.

Bővebben …...

Richter Egészségváros Kispest - online pontgyűjtés

Lejárt

Idén először az Egészségváros előadásainak többsége online, Richter Egészségváros Kispest hivatalos Facebook-eseményében is követhető lesz, hogy azok is részt vehessenek a rendezvényen, akik személyesen nem tudnak kilátogatni a Templom térre.

Bővebben …...

„A Richter Egészségváros üzenetét megértve, remélem, a lakosság kitüntetett aktivitással vesz majd részt a programokon”

Lejárt

Szeptember 5-én Budapest XIX. kerületébe látogat a Richter Egészségváros. Dr. Kumin Marianna, a Kispesti Egészségügyi Intézet főigazgató főorvosa rendkívüli lelkesedéssel segíti a szervezést, hiszen elmondása szerint a program olyan emberekhez is képes eljuttatni a megelőzés fontosságát, akik korábban talán soha nem vettek még részt preventív szűrésen. Ráadásul, saját egészségünkön kívül a Richter Egészségvároson még egy nemes célt is szolgálunk. Hogy pontosan mire gyűjt második idei állomásunk? Az interjúból kiderül!

Bővebben …...

„Ilyen tematikus, mégis szerteágazó, több helyszínes szabadtéri rendezvényt még nem szerveztünk”

Lejárt

Szeptember 5-én a kispesti Templom tér alakul át egy napra Richter Egészségvárossá. Gajda Péter, Budapest XIX. kerületének polgármestere szerint egy ilyen rendezvény nagyszerű alkalom arra, hogy összekovácsolja a kerületben élőket, hiszen a saját egészségük mellett egy közös cél érdekében is együtt kell működniük. S hogy szerinte hogyan fogadják majd a helyiek a „városnyi egészséget”? A válasz az alábbi interjúban rejlik!

Bővebben …...

Richter Egészségváros Budapest XIX. kerület – részletes program

Lejárt

2020. szeptember 5-én a kispesti Templom térre látogat a Richter Egészségváros program. Jöjjön el családjával, és részvételével növelje a Kispesti Egészségügyi Intézetnek szánt adományt!

Bővebben …...

5 736 200 forint gyűlt össze Debrecenben

Lejárt

Remek eredménnyel zárult a debreceni II. János Pál pápa téren megrendezett Richter Egészségváros. A Richter Gedeon Nyrt. egészségtudatosságot és a betegségmegelőzést népszerűsítő országjáró prevenciós programsorozatának 76. állomásán, a debreceni Nagyerdőben, szombaton, 9:00 és 17:00 óra között több mint 30 fontos szűrésen és tanácsadáson, illetve színes aktivitásokon vehettek részt az eseményre kilátogatók. A résztvevő debreceniek és a környék lakosai ráadásul a Debreceni Alapellátási és Egészségfejlesztési Intézetért is tettek, hiszen minden egyes szűrésért, tanácsadásért és előadáson való részvételért 300 forintot érő adománypont járt. Az 500 fős korlátozásra való tekintettel a Richter Gedeon Nyrt. alapadománya ezúttal 3.500.000 forintról indult. Ezt az összeget a résztvevők aktivitásai 5.736.200 forintra növelték, melyből defibrillátor és gyermekfogászati szék beszerzését tervezi az intézet.

Bővebben …...

Richter Egészségváros online pontgyűjtés – leírás

Lejárt

Idén először az Egészségváros előadásainak többsége online, Richter Egészségváros Debrecen hivatalos Facebook-eseményében is követhető lesz, hogy azok is részt vehessenek a rendezvényen, akik személyesen nem tudnak kilátogatni a II. János Pál pápa térre.

Bővebben …...

„A Richter Egészségváros évek óta megszervezett programként egy hatalmas missziót vállalt a tudatos egészségnevelés terén”

Lejárt

Dr. Papp Csaba, a Debreceni Egyetem Klinikai Központ Debreceni Alapellátási és Egészségfejlesztési Intézetének igazgatója egy nagyon izgalmas hasonlattal szemlélteti az egészségtudatosságot. Szerinte az egészségünkre érdemes úgy gondolni, mint egy hitelkártyára, melyet születésünkkor feltöltenek, majd utána rajtunk múlik, hogyan gazdálkodunk a rendelkezésünkre álló összeggel. A prevenció és a megelőzés témáját is alaposan körbejártuk a vele készült interjúban, szorosan kapcsolódva a Richter Egészségváros programjára szervezett szűrésekhez és tanácsadásokhoz.

Bővebben …...

Richter Egészségváros Debrecen – részletes program

Lejárt

2020. augusztus 22-én a debreceni II. János Pál pápa térre látogat a Richter Egészségváros program. Jöjjön el családjával, és részvételével növelje a Debreceni Alapellátási és Egészségfejlesztési Intézetének szánt adományt!

Bővebben …...

Vigyázzunk egymásra a Richter Egészségvárosokon is!

Lejárt

Rendhagyó évad elé néz az idei Richter Egészségváros program. A korábbi évektől eltérően az összes helyszínre az év második felében látogat el az eseménysorozat, a szűrések, tanácsadások, előadások pedig fokozott körültekintéssel és elővigyázatossággal zajlanak majd.

Bővebben …...

PROAKTÍV-19 – Program a 60 év feletti korosztály védelmében

Lejárt

2020. áprilisában indította el PROAKTÍV-19 elnevezésű programját a koronavírus járványban leginkább veszélyeztetettebb korosztály védelméért Dr. Hegyi Péter vezetésével a PTE Transzlációs Medicina Központja, a Transzlációs Medicina Alapítvány és a Heim Pál Országos Gyermekgyógyászati Intézet.

Bővebben …...

Less be a Nem tűntem el kulisszái mögé!

Lejárt

A Richter Egészségváros egyik hagyományos programja a Richter Gedeon életét bemutató, Nem tűntem el című film levetítése. A film 2014-ben készült Richter Gedeon halálának 70. évfordulójára. Különlegessége abban rejlik, hogy egy klasszikus dokumentumfilm helyett neves magyar színészek kalauzolnak el minket a XX. századi Magyarországra, korhű jelmezekkel és környezettel bemutatva Richter Gedeon életét, és az ő máig meghatározó hagyatékát. A film főszerepében Rudolf Péter, Jászai Mari-díjas színész, a Vígszínház igazgatója látható, aki egyben a Richter Egészségváros fővédnöke is.

Bővebben …...

2020-ban is folytatódik a Richter Egészségváros

Lejárt

A Richter Gedeon Nyrt. Egészségváros programja a tavalyi évben ünnepelte tizedik évfordulóját. Az egy évtized alatt 75 város egészségügyi intézménye kapott összesen közel 400 millió forint támogatást a magyar gyógyszergyártó vállalattól. A közösen elért eredmények és a folyamatos érdeklődés mutatja, hogy szükség van a kezdeményezés folytatására, ezért a program idén is ellátogat hét helyszínre.

Bővebben …...

Skizofrénia Világnapja

Lejárt

Itt az idő, hogy gondoljunk a skizofréniában szenvedőkre.

Bővebben …...

140 millió forinttal támogatja a Richter a járványhelyzetben a hazai kórházakat

Lejárt

A kialakult járványügyi veszélyhelyzetre tekintettel a Richter Gedeon Nyrt. intézményenként 2 millió forinttal támogatja azon kórházakat, egészségügyi szakrendelőket, amelyekkel a Richter Egészségváros programsorozat keretében együttműködött az elmúlt 10 év során. A támogatás összértéke 140 millió forint, melyben 70 hazai egészégügyi intézet részesül szabadon felhasználható, azonnali támogatás formájában.

Bővebben …...

Újabb sikeres évadot zárt az idén jubiláló Richter Egészségváros

Lejárt

A Richter Gedeon Nyrt. egészségtudatosságot és betegségmegelőzést népszerűsítő kezdeményezésén idén közel 20 000 fő vett részt, akik a saját egészségük megőrzése mellett a helyi kórházak, szakrendelők fejlesztéséhez is hozzájárultak. A 10 évvel ezelőtt útjára indított Richter Egészségvároson eddig összesen több mint 168 ezer szűrést végeztek el a szakemberek, és a résztvevő 75 egészségügyi intézmény közel 379 millió forint adományban részesült a hazai gyógyszercégnek köszönhetően.

Bővebben …...

5 891 600 forint gyűlt össze Piliscsabán

Lejárt

Remek eredménnyel zárult a piliscsabai Bajcsy-Zsilinszky úton megrendezett Richter Egészségváros. A résztvevő piliscsabaiak és a környék lakosai ráadásul a helyi kórházért is tettek, hiszen minden egyes szűrésért, tanácsadásért és előadáson való részvételért 300 forintot érő adománypont járt. Az összegyűlt 5 891 600 forintos adományösszegből nőgyógyászati ultrahangkészülékek beszerzését tervezi a Pilisvörösvári Szakorvosi Rendelőintézet.

Bővebben …...

4 132 400 forint gyűlt össze Érden

Lejárt

Remek eredménnyel zárult az érdi Főtéren megrendezett Richter Egészségváros. Az összegyűlt 4 132 400 forintos adományösszegből gyermekkardiológiai eszközpark fejlesztését tervezi a Dr. Romics László Egészségügyi Intézmény.

Bővebben …...

6 149 300 forint gyűlt össze Veszprémben

Lejárt

Remek eredménnyel zárult a veszprémi Kossuth utcán megrendezett Richter Egészségváros. Az összegyűlt 6 149 300 forintos adományösszegből gyermekkardiológiai ultrahangkészülék beszerzését tervezi a Csolnoky Ferenc Kórház.

Bővebben …...

Az Egészségváros felhívja a figyelmet arra, ami igazán fontos.

Lejárt

Béres Alexandra már évek óta aktív és lelkes résztvevője a Richter Egészségváros rendezvényeknek, ahol az egészséges táplálkozásról és mozgásról ad tanácsokat az érdeklődőknek. Most az egészségről, a szűrések fontosságáról és Richter Egészségváros jelentőségéről beszélgettünk.

Bővebben …...

„Az egészség több, mint egy nem-beteg állapot.”

Lejárt

Őszi Egészségváros helyszíneinken a Richter A Nőkért Sátorban Zsiros László Róbert tudománykommunikációs szakember és YouTube veterán is tart előadást, akivel most az egészségtudatosság fontosságáról beszélgettünk.

Bővebben …...

„Nem véletlenül ilyen sikeres a Richter Egészségváros.”

Lejárt

Katus Attila már az első Egészségváros óta mozgatja meg a rendezvényre látogatókat. Az egészséges életmód egy edző számára mindig kiemelten fontos, így erről, és a szűrésekről is beszélgettünk.

Bővebben …...

Csodálom az emberi szervezetet; tökéletes, bámulatra méltó szerkezet működik bennünk.

Lejárt

Radványi Dorottya műsorvezetőként évek óta elkötelezett résztvevője a Richter Egészségváros rendezvényeknek. Hogy számára mit is jelent az egészség, és hogyan figyel rá, az az alábbi interjúból kiderül.

Bővebben …...

A veszprémi Richter Egészségváros rendezvény sikerének is a lelkesedés és összefogás lehet a kulcsa

Lejárt

A 10 éves születésnapját ünneplő Richter Egészségváros ősszel elsőként a veszprémi Kossuth utcára költözik szeptember 14-én, szombaton. A rendezvény kapcsán Veszprém polgármesterével, Porga Gyulával beszélgettünk.

Bővebben …...

„Ilyen horderejű egészségügyi program még nem volt a városban.”

Lejárt

Érdre is megérkezik idén az Egészségváros. A 2009-ben indult kezdeményezés ősszel 3 helyszínre látogat el, szeptember 21-én Érden, a Főtéren várják azokat az érdeklődőket, akik nemcsak egészségükért, de egészségügyi intézményükért is tenni akarnak. Az esemény kapcsán T. Mészáros Andrást, Érd polgármesterét kérdeztük, miként készülnek az eseményre.

 

Bővebben …...

Szeptember 28-án Piliscsabára látogat a Richter Egészségváros

Lejárt

Szeptember 28-án Piliscsabára látogat a Richter Egészségváros, ahol a lelkes résztvevők a szűréseken és a programokon való részvételükkel a pilisvörösvári Szakorvosi Rendelőintézet számára gyűjthetnek adománypontokat. A rendezvény kapcsán Dr. Surjánné Dr. Tóth Margittal, a Pilisvörösvár Szakorvosi Rendelőintézet igazgatójával beszélgettünk.

Bővebben …...

Szeptember 28-án Piliscsabára látogat a Richter Egészségváros

Lejárt

Szeptember 28-án Piliscsabán zárul a Richter Egészségváros 2019-es rendezvénysorozata. Az eseményen nemcsak a helyi lakosokat, de minden érdeklődőt várnak, akik az egészségük megőrzése mellett a régióban kiemelt szerepet betöltő Pilisvörösvári Szakorvosi Rendelőintézet támogatásáért, fejlesztéséért is szeretnének tenni.

Bővebben …...

Érden is duplán számít az egészség

Lejárt

Szeptember 21-én Érden kerül megrendezésre a Richter Egészségváros őszi második állomása, ahol a helyiek minden egyes programon és szűrésen való részvételükkel további 300 forintokkal növelhetik a Richter által felajánlott 2 000 000 forintos alapadományt. Az egészségről, a szűrések fontosságáról, és az eseményről beszélgettünk a Dr. Romics László Egészségügyi Intézmény főigazgatójával, Bárány Zsolttal.

Bővebben …...

A Richter Egészségváros első őszi állomása Veszprém

Lejárt

Az első őszi Richter Egészségváros szeptember 14-én Veszprémben kerül megrendezésre a Kossuth Lajos utcában. A Csolnoky Ferenc Kórház megbízott főigazgatójával, Dr. Szántó Tamással beszélgettünk az egészségtudatosságról, szűrésekről, és arról, hogy mire tervezik felhasználni a Richter által felajánlott adományt.

Bővebben …...

Több mint 26 millió forint gyűlt össze a Richter Egészségváros tavaszi sorozatában

Lejárt

Az időjárás okozta kihívások ellenére töretlen népszerűség övezte Richter Gedeon Nyrt. egészségtudatosságot és a betegségmegelőzést népszerűsítő országjáró sorozatának tavaszi állomásait. 

Bővebben …...

7 277 900 forint gyűlt össze Jászberényben

Lejárt

Remek eredménnyel zárult a város főterén megrendezett Richter Egészségváros. Az összegyűlt 7 277 900  forintos adományösszegből az intenzív osztály lélegeztető gépparkjának fejlesztését tervezi a Szent Erzsébet Kórház.

Bővebben …...

6 159 200 forint gyűlt össze Komáromban

Lejárt

A Richter Egészségvárosok történetében először a tét is duplázódott, ugyanis Komárom Város Önkormányzata saját forrású támogatásával a nap végére jóváíródó Richter adomány összegét ugyanakkora összeggel kiegészítette, így összesen 12 318 400 forint gyűlt össze.

Bővebben …...

Jászberénybe érkezik a Richter Egészségváros

Lejárt

Jászberénybe érkezik, és a Lehel vezér térre költözik egy napra Richter Egészségváros 2019. május 25-én, szombaton. A Richter Gedeon Nyrt. egészségtudatosságot és a betegségmegelőzést népszerűsítő rendezvényén 10 és 17 óra között egy helyen, egyszerre több fontos szűrővizsgálaton és tanácsadáson is részt vehetnek az eseményre kilátogatók, ráadásul ingyen. Aktivitásukkal pedig nemcsak saját egészségükért, hanem a kórházukért is tesznek. 

Bővebben …...

Egészség ezreknek, milliók a kórháznak

Lejárt

Minden idők második legjobb eredményével 8 536 400 Forint gyűlt össze Tapolcán

Bővebben …...

Május 18-án Komárom egy napra Richter Egészségvárossá változik

Lejárt

Május 18-án Komárom egy napra Richter Egészségvárossá változik. A Richter Gedeon Nyrt. egészségtudatosságot és a betegségmegelőzést népszerűsítő rendezvényén a Jókai Ligetben szombaton reggel 9:00-től délután 17:00-ig egy helyen, egyszerre több fontos szűrésen is ingyenesen részt vehetnek az eseményre kilátogatók. 

Bővebben …...

Jászberényben is duplán számít az egészség

Lejárt

Május 25-én Jászberénybe látogat a Richter Egészségváros. A felajánlott adományt mindenki növelheti az ingyenes programokon való részvétellel, hogy megvalósulhasson a Jászberényi Szent Erzsébet Kórház lélegeztető gépparkjának fejlesztése. Az egészségtudatosságról, a szűrések fontosságáról és a rendezvényről beszélgettünk a kórház főigazgatójával, Dr. Sinkó-Káli Róberttel.

Bővebben …...

Május 25-én Jászberénybe érkezik a Richter Egészségváros

Lejárt

Május 25-én Jászberénybe érkezik a Richter Egészségváros rendezvénysorozat, ahol programokkal, tanácsadásokkal és ingyenes szűrésekkel várunk mindenkit. A részvevők nemcsak saját magukért tesznek, ha csatlakoznak a programokhoz, de növelik a Jászberényi Szent Erzsébet Kórháznak szánt 2 millió forintos alapadományt, melyből az intenzív osztály lélegeztető gépparkját tervezik fejleszteni. Az esemény kapcsán Jászberény polgármesterét, Dr. Szabó Tamást kérdeztük.

Bővebben …...

A tudatosság az egészséges jövőnk záloga

Lejárt

Május 18-án Komáromba látogat a Richter Egészségváros. A résztvevők a Selye János Kórháznak felajánlott 2 millió forint értékű alapadományt bővítik a programokon és szűréseken való részvételükkel, melyből az intézmény egy kolonoszkóp beszerzését tervezi. A rendezvény kapcsán a kórház főigazgatójával, Dr. Lőrinczi Enikővel beszélgettünk.

Bővebben …...

4 037 900 forint gyűlt össze Vácon

Lejárt

Az időjárás ellenére rendkívül népszerűnek bizonyult a város főterén megrendezett Richter Egészségváros. A Richter Gedeon Nyrt. egészségtudatosságot és a betegségmegelőzést népszerűsítő országjáró szűrőprogramján a Március 15. téren szombaton 9:00 és 17:00 óra között több mint 25 fontos szűrésen és tanácsadáson illetve színes aktivitásokon vehettek részt ingyenesen az eseményre kilátogatók. A résztvevők ráadásul a helyi kórházért is tettek, hiszen minden egyes szűrésért, tanácsadásért és előadáson való részvételért 300 forintot érő adománypont járt. Az összegyűlt 4 037 900 forintos adományösszegből lélegeztető gép beszerzését tervezi a Jávorszky Ödön Kórház.

Bővebben …...

Május 18-án Komáromba látogat a Richter Egészségváros

Lejárt

Május 18-án Komáromba látogat a Richter Egészségváros, mely keretében a résztvevők ingyenes szűréseken, tanácsadásokon való részvételükkel tovább gyarapíthatják a magyar gyógyszercég által felajánlott 2 millió forintos alapadományt. Az összegből a Selye János Kórház egy kolonoszkóp beszerzését tervezi. Komárom polgármesterével, Dr. Molnár Attilával beszélgettünk a rendezvényről.

Bővebben …...

Egészség ezreknek, milliók a kórháznak Május 4-én Vácra érkezik a Richter Egészségváros

Lejárt

Vácra érkezik, s a város főtere egy napra Richter Egészségvárossá változik. A Richter Gedeon Nyrt. egészségtudatosságot és a betegségmegelőzést népszerűsítő rendezvényén a Március 15. téren szombaton reggel 9:00-től délután 17:00-ig egy helyen, egyszerre több fontos szűrésen is ingyenesen részt vehetnek az eseményre kilátogatók.

Bővebben …...

Közös összefogással az adománygyűjtésért

Lejárt

Dr. Lang Zsuzsannával, a tapolcai Deák Jenő Kórház főigazgatójával beszélgettünk a Richter Egészségváros rendezvényről, egészségről, és a gyakori szűrések fontosságáról. Május 11-én szombaton 9 órától várjuk a lakosokat a tapolcai Fő téren változatos programmal, szűrésekkel és tanácsadásokkal. Aznap a résztvevők az adománypontok gyűjtésével növelni tudják a Deák Jenő Kórháznak szánt alapadományt, melyből videokolonoszkóp beszerzése a cél.

Bővebben …...

Tapolcán is duplán számít az egészség

Lejárt

Május 11-én szombaton 9 órától a tapolcai Fő téren változatos programmal, szűrésekkel és tanácsadásokkal várjuk a résztvevőket a Richter Egészségváros rendezvényen. A lakosok az adománypontok gyűjtésével tudják növelni a Deák Jenő Kórháznak szánt 2.000.000 forint alapadományt, melyből az intézmény videokolonoszkóp beszerzését kívánja megvalósítani. A rendezvényről Dobó Zoltánnal, Tapolca város polgármesterével beszélgettünk.

Bővebben …...

Az egészségtudatosság az egyik legfontosabb

Lejárt

Május 4-én Vácra érkezik a Richter Egészségváros. Reggel 9 órától egészen 17 óráig várjuk az eseményre látogatókat, akik aktív részvételükkel növelik a Jávorszky Ödön Kórháznak szánt 2 millió forint értékű alapadományt, hiszen minden egyes szűrésért, tanácsadásért és előadáson való részvételért 300 Ft értékű adománypont jár. Az összegyűlt összegből a kórház egy lélegeztető gép beszerzését tervezi. Az esemény kapcsán Dr. Urbán Edina főigazgató főorvossal beszélgettünk egészségtudatosságról és a szűrések fontosságáról.

Bővebben …...

Május 4-én Vácra érkezik a Richter Egészségváros

Lejárt

Május 4-én Vácra érkezik a Richter Egészségváros. Reggel 9 órától egészen 17 óráig várjuk az eseményre látogatókat, akik aktív részvételükkel növelik Jávorszky Ödön Kórháznak szánt 2 millió forint értékű alapadományt, hiszen minden egyes szűrésért, tanácsadásért és előadáson való részvételért 300 Ft értékű adománypont jár. Az összegyűlt összegből a kórház egy lélegeztető gép beszerzését tervezi. Fördős Attilával, Vác polgármesterével készítettünk interjút a rendezvényről.

Bővebben …...

Tapolcára érkezik a Richter Egészségváros

Lejárt

Tapolca Fő tere egy napra Richter Egészségvárossá változik 2019. május 11-én, szombaton. A Richter Gedeon Nyrt. egészségtudatosságot és a betegségmegelőzést népszerűsítő rendezvényén 10 és 17 óra között egy helyen, egyszerre több fontos szűrővizsgálaton és tanácsadáson is részt vehetnek az eseményre kilátogatók, ráadásul ingyen.

Bővebben …...

Új reklámfilmmel készül az idei országjárásra a Richter Egészségváros

Lejárt

A Richter Gedeon Nyrt. társadalmi szerepvállalása részeként kiemelt figyelmet fordít a hazai lakosság egészségi állapotára, valamint elkötelezett támogatója a hazai egészségügy fejlődésének.

Bővebben …...

10 év után is duplán számít az egészség!

Lejárt

Példamutató összefogással valósult meg a Richter Egészségváros szűrőprogram idei országjárása. A Richter Gedeon Nyrt. egészségtudatosságot és betegségmegelőzést népszerűsítő kezdeményezése idén is hét városba látogatott el.

Bővebben …...

Közös összefogással a megelőzésért

Lejárt

Közel hat és fél millió forint gyűlt össze Székesfehérváron

Bővebben …...

Újra Székesfehérváron a Richter Egészségváros

Lejárt

Közös Egészségsétával és összefogással indul a nap a mellrák korai felismeréséért, a nők és családok egészségéért.

Bővebben …...

Szeptember 29-én Székesfehérvárra látogat a Richter Egészségváros

Lejárt

Motiváció hiánya, hosszú előjegyzési lista és a diagnózistól való félelem. Szakértők szerint ezek a leggyakoribb okai annak, miért vesznek részt még mindig kevesen a szükséges szűrővizsgálatokon. Szeptember 29-én Székesfehérvárra érkezik a Richter Egészségváros.

Bővebben …...

Székesfehérvár

Lejárt

Színes családi programok, sztárfellépő és ingyenes szűrések a Richter Egészségváros székesfehérvári rendezvényén

Bővebben …...

Az egészségtudatosság hónapja

Lejárt

Több, mint hétmillió forint gyűlt össze Hajdúböszörményben

Bővebben …...

A Richter Egészségváros egyik nagy előnye, hogy egészségtudatosságra nevel

Lejárt

Kiss Attilával, Hajdúböszörmény polgármesterével a közösségi tenni akarásról, felelősségtudatról és a prevenció fontosságáról beszélgettünk.

Bővebben …...

A szűrések fontosságáról nem szabad elfeledkezni

Lejárt

Szeptember 15-én Hajdúböszörménybe látogat a Richter Egészségváros. Az esemény kapcsán a megelőzés, a szűrések fontosságáról beszélgettünk DR. Erdős András ügyvezetővel.

Bővebben …...

Szeptember 8-án a Kertvárosba látogat a Richter Egészségváros

Lejárt

Reggel 9:00 – tól az önkormányzat előtti téren, a Havashalom parkban várják azokat az érdeklődőket, akik nem csak egészségükért, de a helyi szakrendelőért is tenni akarnak. Az esemény kapcsán a XVI. Kerület Kertvárosi Egészségügyi Szolgálata igazgatójával, Dr. Kiss Mariannával beszélgettünk.

Bővebben …...

Az egészségtudatosság hónapja

Lejárt

Ősszel három helyszínen, szeptember 8-án Budapesten, 15-én Hajdúböszörményben, 29-én pedig Székesfehérváron folytatódik a Richter Egészségváros program.

Bővebben …...

Töretlen népszerűséggel

Lejárt

Több mint 23 millió forint gyűlt össze a Richter Egészségváros tavaszi, nyár eleji rendezvényein. A 2009-ben indult kezdeményezés az idei első félévben Szentendrén, Kisvárdán, Nagykőrösön és Salgótarjánban járt. A négy helyszínen több mint 10.000-en vettek részt az eseményen, 8000-nél is több szűrést végeztek el a programban résztvevő szakemberek.

Bővebben …...

Nagy érdeklődés kísérte a Richter Egészségvárost Salgótarjánban

Lejárt

A helyiek aktivitásának köszönhetően több, mint 5,1 millió forint gyűlt össze a június 9-i rendezvényen. Az adományból családbarát szülészet fejlesztését tervezi a Szent Lázár Megyei Kórház.

Bővebben …...

„A Richter Egészségváros egyediségét maga a komplexitása adja”

Lejárt

A június 9-i rendezvény kapcsán Dániel Zoltánnal, Salgótarján alpolgármesterével beszélgettünk egészségtudatosságról és a közösségi rendezvények fontosságáról.

Bővebben …...

Június 9-én Salgótarjánba látogat a Richter Egészségváros

Lejárt

A szűrések alkalmasak arra, hogy a panaszmenteseknél olyan korai stádiumban fedezzük fel az eltéréseket, melyek még viszonylag könnyedén orvosolhatóak - fogalmazott Dr. Bercsényi Lajos. A Szent Lázár Megyei Kórház vezetője.

Bővebben …...

Több, mint 6 millió forintnyi adomány gyűlt össze Nagykőrösön

Lejárt

Még a felhős időjárás se szegte kedvüket a nagykőrösieknek. Egész napos lelkesedés és aktivitás kísérte a június 2-i rendezvényt.

Bővebben …...

Kettős cél

Lejárt

„Ha valaki elmegy a rendezvényre, akkor az nemcsak önmagáért, hanem a városáért, a közösségéért is tesz”- fogalmazott Dr. Czira Szabolcs. Nagykőrös polgármesterével a június 2-i rendezvény apropóján beszélgettünk.

Bővebben …...

Fiatal felnőttek megszólítására törekszünk

Lejárt

A június 2-i, nagykőrösi Richter Egészségváros kapcsán Tankó Ágotával, a Nagykőrösi Rehabilitációs Szakkórház és Rendelőintézet főigazgatójával beszélgettünk.

Bővebben …...

Szórakoztatva edukálni – Interjú Szily Nóra, ismert tévéssel

Lejárt

Idén a Richter Egészségvárosokon az érdeklődők Szily Nórával is találkozhatnak. Az ismert tévéssel a félelem leküzdéséről, az edukatív közösségi élményekről is beszélgettünk.

Bővebben …...

A lelki egészségünk is fontos

Lejárt

Idén több Richter Egészségvároson is találkozhatnak az érdeklődök Dr. Almási Kitti, pszichológussal. A doktornővel többek között a test és lélek összhangjáról is beszélgettünk.

Bővebben …...

Rekord részvétel Kisvárdán

Lejárt

Több, mint 8,3 millió forint gyűlt össze nap végére a helyiek aktivitásának köszönhetően a kisvárdai Richter Egészségvároson, május 12-én.

Bővebben …...

Az egészségtudatossággal foglalkozó rendezvények mindig különlegesek egy város életében

Lejárt

Leleszi Tiborral, Kisvárda polgármesterével a május 12-i rendezvény kapcsán beszélgettünk.

Bővebben …...

Jelmondatunk: „Egészséges mindennapokat teremteni a betegeink számára”

Lejárt

Hegyi Henrikkel, a Felső-Szabolcsi Kórház, Kisvárda főigazgatójával a május 12-i , kisvárdai Richter Egészségváros kapcsán beszélgettünk.

Bővebben …...

Szentendrén indult a tavaszi országjárás

Lejárt

Nagy érdeklődés és a helyiek aktivitása mellett zajlott a május 6-i szentendrei Richter Egészségváros. A nap végén 3,7 millió forint adomány gyűlt össze a Szentendre Város Egészségügyi Intézményei javára

Bővebben …...

Egészségtudatosságra nevelés, szórakoztató köntösben

Lejárt

A hétvégi, szentendrei rendezvény előtt a város polgármesterével, Verseghi-Nagy Miklóssal beszélgettünk a Richter Egészségváros jelentőségéről.

Bővebben …...

Újonc

Lejárt

Új szereplőként csatlakozott a Richter Egészségváros csapatához Barabás Évi. Az ismert tévéssel Nagykőrösön és Salgótarjánban találkozhatnak az eseményre kilátogatók. Az egészségtudatosság fontosságáról is beszélgettünk Évivel.

Bővebben …...

Az emberi hozzáállás kulcsfontosságú

Lejárt

A május 6-i Richter Egészségváros kapcsán Szentendre Város Egészségügyi Intézményeinek főigazgatójával, Dr. Pázmány Annamáriával beszélgettünk.

Bővebben …...

Richter Egészségváros főigazgatói szemmel

Lejárt

A Richter Egészségváros kezdete óta majd 300 millió forint összegű adomány gyűlt össze a helyiek lelkesedésének és aktivitásának köszönhetően. Székesfehérváron 2011-ben volt Egészségváros, most visszatértünk a megyeszékhelyre, pontosan a Fejér Megyei Szent György Kórházba, ahol Dr. Csernavölgyi István főigazgató úrral beszélgetünk.

Bővebben …...

Nemcsak műsorvezető, aktív résztvevő is

Lejárt

A 2018. tavaszi rendezvényeken Szentendrén és Kisvárdán Abaházi Csaba, ismert rádiós műsorvezető segíti moderátorként a Richter Egészségvárosokat. Csaba életében fontos szerepet játszik az egészségtudatosság. Erről és az Egészségváros szerepéről, pozitívumairól is mesél a vele készült interjúban.

Bővebben …...

Az egyéni és a közösségi cél összhangja

Lejárt

A Richter Egészségváros hitelességét erősítik a programhoz csatlakozó ismert színészek, tévés műsorvezetők, sportolók. A program fővédnökét, Rudolf Pétert a kezdeményezés koncepciójáról és saját tapasztalatairól faggattuk.

Bővebben …...

Mozgással az egészségünkért

Lejárt

A Richter Egészségváros rendezvények állandó résztvevője Katus Attila. Az ismer életmód-tanácsadó, többszörös világbajnok sportoló az eltelt évek rendezvényein szerzett tapasztalatairól, az egészségtudatosság fontosságáról és a Richter Egészségváros jelentőségéről mesélt.

Bővebben …...

Hiánypótló kezdeményezés

Lejárt

Egészség ezreknek, milliók a kórházaknak” – hangzik a Richter Egészségváros program ma már jól ismert mottója. A 2009 tavaszán indult rendezvénysorozat népszerűsége évről évre nő. A kezdeti időszakról, a kezdeményezés céljáról, eredményeiről beszélgettünk Beke Zsuzsával, a Richter Gedeon Nyrt. PR és kormányzati kapcsolatok vezetőjével.

Bővebben …...

Tízedik évét kezdi a Richter Egészségváros program

Lejárt

2009 tavaszán nagy várakozással és több hónapos előkészítéssel indult útjára a Richter Egészségváros. A kezdeményezés idén már a 10-ik évét kezdi meg. A jeles dátum alkalmából tavasszal felidézzük az eltelt évek legszebb emlékeit, a programot végigkísérő személyekkel beszélgetünk a Richter Egészségváros lényegéről, emlékeikről valamint összegyűjtjük mi minden történt velünk a kezdetek óta. Tartsatok velünk!

Bővebben …...

Minden eddiginél nagyobb volt az érdeklődés a Richter Egészségváros eseményein

Lejárt

Lezárult a kezdeményezés 9-ik éve is. Az idei 7 helyszín közül 3 városban rekord adomány gyűlt össze. A kezdetek óta immáron több, mint 150 ezren látogattak ki a Richter Egészségváros rendezvényeire.

Bővebben …...

Október 7-én Balassagyarmaton folytatódik a Richter Egészségváros rendezvénysorozat

Lejárt

Ingyenes szűrések, előadások és tanácsadások , valamint színes programok várják az egészségükért és kórházukért tenni vágyókat a Civitas Fortissima téren reggel 9:00-tól délután 17:30-ig. Az esemény apropóján interjút készítettünk Dr. Szabó Gézával, a Dr. Kenessey Albert Kórház- Rendelőintézet főigazgatójával.

Bővebben …...

Richter Egészségváros Bonyhádon

Lejárt

Szeptember 30-án reggel 9:00 és 17:00 óra között, Bonyhádon, a Városközpontban várjuk az egészségükért és kórházukért tenni vágyókat. Az eseményről és a Richter Egészségváros kezdeményezésről beszélgettünk Dr. Barcza Zsolttal, a Bonyhádi Kórház és Rendelőintézet főigazgatójával.

Bővebben …...

Több, mint 5, 366 millió forint gyűlt össze Gyulán

Lejárt

Nagy érdeklődés kísérte a Richter Egészségváros gyulai rendezvényét. A helyiek aktivitásának köszönhetően a Richter által felajánlott 2 milliós alapadomány a nap végére több, mint 5,366 millió forintra nőtt. Az összegyűlt összegből gyermekek kezelését segítő eszközök beszerzését tervezi a Békés Megyei Központi Kórház.

Bővebben …...

Szeptember 16-án Richter Egészségváros Gyulán

Lejárt

Reggel 9:00 és délután 17:00 között a Világóra-korzón várjuk az egészségükért és kórházukért tenni vágyókat. Az eseményre kilátogatók ingyenes szűréseken, tanácsadásokon, előadásokon, valamint szórakoztató programokon és gyerekműsorokon vehetnek részt. Aktivitásokkal pedig a kórházukért is tesznek. Várunk minden érdeklődőt!

Bővebben …...

Ősszel három helyszínen folytatódik a Richter Egészségváros

Lejárt

9 év, 58 helyszín, 127.300 szűrés és több, mint 277 millió forintos adomány. Csak néhány szám, ami a Richter Egészségváros programot jellemzi. A prevenciós, egészségtudatosságra nevelő rendezvénysorozat ősszel három helyszín folytatja az országjárást. Szeptember 16-án Gyulán, 30-án Bonyhádon, október 7-én pedig Balassagyarmaton várják az érdeklődőket a szervezők.

Bővebben …...

Életet menthet az időben elvégzett szűrés

Lejárt

Egészségtudatosságról nem elég beszélni, tenni is kell érte. Szeptember 16-án a Richter Egészségváros Gyulán várja az egészségükért tenni vágyókat. Az eseményre kilátogatók számos szűrésen és színes programon vehetnek részt, ingyenesen.

Bővebben …...

Egy sokoldalú nő

Lejárt

Ismerős arcok rovatunkban ezúttal Jaksity Kata mesél életéről, egészségtudatosságról, mozgásról. Az ismert tévés személyiséggel szeptember 16-án Gyulán találkozhatnak a Richter Egészségvárosra kilátogatók.

Bővebben …...

Akit a zene körbevesz

Lejárt

Ismerős arcok rovatunkban ezúttal Garami Gábor mesél életéről, egészségtudatosságról, mozgásról. Az ismert rádióssal szeptember 30-án Bonyhádon találkozhatnak a Richter Egészségvárosra kilátogatók.

Bővebben …...

Összefogás a gyermekek egészségéért

Lejárt

Az egészségtudatosságra nevelést nem lehet elég korán kezdeni. A Richter Egészségváros őszi helyszínén, Gyulán is nagy figyelmet fordítanak a fiatalok egészségére, mind a megelőzés mind az egészségügyi ellátás terén.

Bővebben …...

Egy ismert hang igazi arca

Lejárt

Ismerős arcok új szerepben rovatunk első interjúja Abaházi Csabával készült. A népszerű rádióssal október 7-én találkozhatnak Balassagyarmaton a Richter Egészségvárosra kilátogatók.

Bővebben …...

Hamarosan találkozunk!

Lejárt

Szeptemberben útra kel a Richter Egészségváros Program országjáró karavánja, 3 alkalommal várjuk az egészségükért és egyben a közösségükért is tenni akaró lakosokat.

Bővebben …...

Eső és hőség sem szegte a kazincbarcikaiak kedvét

Lejárt

Az egészségvárosok második legnagyobb eredménye, több mint nyolc és félmillió forint gyűlt össze a Richter Egészségváros programján

Bővebben …...

Interjú Tóth Gáborral

Lejárt

„A szűrések nagyon-nagyon fontosak, hogy minél tovább és minél jobb minőségben éljünk és azt megköszönjük, ha sokan eljönnek, mert jó célt támogatnak, és a kórházat tudják ezzel segíteni”

Bővebben …...

Krizsó Szilviának fontos az egészség

Lejárt

Krizsó Szilvia újságíró, televíziós műsorvezető minden évben elmegy egy teljes kivizsgálásra, szűrésre, melyre édesanyját és a férjét is elviszi.

Bővebben …...

Interjú Dr. Tánczos Frigyes Attilával

Lejárt

Május 27-én a Richter Egészségváros Komló városába látogat. Mint bizonyára Önök is jól tudják már, az ingyenes országjáró szűrőprogram nem csak azoknak jó és hasznos, akik törődnek saját vagy a környezetükben élők egészségével és részt vesznek a szűréseken, tanácsadásokon, hanem jó a városnak és a város kórházának is.

Bővebben …...

Teltház a Kossuth téren Hatvanban

Lejárt

Több ezren vettek részt a Richter Egészségvároson Hatvanban, ezáltal több ezren tettek egészségükért, mellyel egyben hozzájárultak az Albert Schweitzer Kórház műszerezettségének javításához.

Bővebben …...

Interjú Radványi Dorottyával

Lejárt

Nagyon örülünk, hogy egyre többen követtek minket a facebook-on! Köszönjük!!! :) És hogy még több emberhez el tudjuk juttatni a fontos üzeneteinket, segítségül hívtuk a mi nagyszerű nagyköveteinket...

Bővebben …...

Interjú Dr. Stankovics Évával

Lejárt

Interjú Dr. Stankovics Évával, az Albert Schweitzer Kórház- Rendelőintézet főigazgatójával.

Május 20-án a Richter Egészségváros Hatvan városába látogat.

Bővebben …...

Rekord született Budapesten!

Lejárt

Budapesten több ezren tettek egészségükért, mellyel egyben hozzájárultak a Péterfy Sándor Utcai Kórház- Rendelőintézet és Baleseti Központ koraszülött osztály műszerezettségének javításához.

Bővebben …...

Interjú: Dr. Sásdi Antallal

Lejárt

Idén az első állomás Budapesten lesz, ahol a Péterfy Sándor Utcai Kórház-Rendelőintézet és Baleseti Központ Koraszülött osztály műszerezettségének javítására gyűjtenek. Az intézet igazgatójával, Dr. Sásdi Antallal beszélgettünk.

Bővebben …...

Az Egészségváros reklámfilmje

Lejárt

A Richter Gedeon Nyrt.-nek, mint vezető magyar gyógyszergyártónak és munkaadónak kiemelten fontos a társadalmi környezet, amelyben működik, felelős a társadalom egészéért és a lakossággal folytatott párbeszéd fenntartásáért.

Bővebben …...

SAJTÓKÖZLEMÉNY

Lejárt

017.05.06. — 2017-ben is folytatódik a Richter Gedeon Nyrt. országos szűrőprogramja, az Egészségváros. A 2009 óta sikeresen működő egészségügyi program idei első állomása Budapesten lesz, majd Hatvanban, Komlón és Kazincbarcikán. A szűrőprogram mellett idén is jótékony akcióval párosul a programsorozat

Bővebben …...