2020-ban is folytatódik a Richter Egészségváros

07 21A Richter Gedeon Nyrt. Egészségváros programja a tavalyi évben ünnepelte tizedik évfordulóját. Az egy évtized alatt 75 város egészségügyi intézménye kapott összesen közel 400 millió forint támogatást a magyar gyógyszergyártó vállalattól. A közösen elért eredmények és a folyamatos érdeklődés mutatja, hogy szükség van a kezdeményezés folytatására, ezért a program idén is ellátogat hét helyszínre.

A Richter Egészségváros célja: Egészség ezreknek, milliók a kórháznak

A Richter Gedeon Nyrt. 2009-ben hívta életre a programot azért, hogy segítse a helyi egészségügyi intézmények prevenciós tevékenységét, valamint egyúttal anyagi támogatást is biztosítson számukra a szükséges fejlesztésekhez. Az évek alatt az Egészségváros egy olyan rendezvénnyé vált, amely sokszínű egészségügyi szűréseknek, tanácsadásoknak, sportprogramoknak és interaktív, motivációs előadásoknak is helyet ad.

A Richter Egészségváros keretében a magyar gyógyszergyártó vállalat 2 millió forintos alaptámogatásban részesíti a helyi egészségügyi intézményt. Ezt az összeget a helyi lakosok tovább növelhetik, ugyanis a programokon, szűréseken, tanácsadásokon való részvételükkel adománypontokat gyűjtenek, melyek pontonként 300 forinttal növelik az adományalapot. Így a pontok a nap végén értékes forintokká válnak, amit eszközök beszerzésére fordítanak a helyi egészségügyi intézmények.

Az ingyenes szűrésekre nem szükséges előzetesen regisztrálni, kortól függetlenül bárki részt vehet rajtuk. Ráadásul minden egyes szűrőponton helyi szakemberek várják a látogatókat, így a rendezvény résztvevői megismerhetik a helyi egészségügy képviselőit is.

Az elmúlt tíz évben összesen 378.939.800 Ft támogatást nyújtott egészségügyi fejlesztésekre a Richter Gedeon Nyrt., bízunk benne, hogy az idei évet is hasonló sikerekkel zárjuk.

Hét helyszínre érkezik idén is a Richter Egészségváros

Amennyiben az aktuális szabályozások is lehetővé teszik, idén október közepére 82-re emelkedik az Egészségvárosok száma.

A programnak

  • augusztus 22-én Debrecen,
  • szeptember 5-én Budapest XIX. kerülete;
  • szeptember 19-én Dunakeszi;
  • szeptember 26-án Tata;
  • október 3-án Pécs;
  • október 4-én Kiskunhalas;
  • október 10-én pedig Kaposvár ad otthont.

A Richter Egészségváros idei szezonjában a járványhelyzetre való tekintettel kiemelt figyelmet fordítunk mind a rendezvényre látogatók, mind az ott dolgozók védelmére.

A részletes programokat és további hasznos információkat hamarosan megosztjuk az Egészségváros hivatalos Facebook-oldalán és a helyszínekhez tartozó eseményekben – kövessétek figyelemmel!

Találkozzunk az Egészségvároson!