Egészség ezreknek, milliók a Tormay Károly Egészségügyi Központnak!

Gödöllő, 2022. június 11. - Szép eredménnyel zárult az Egészségváros program a gödöllői Szabadság téren. A Richter Gedeon Nyrt. egészségtudatosságot és betegségmegelőzést népszerűsítő országjáró prevenciós programsorozatának 90. állomásán 26 fontos szűrésen és tanácsadáson és számos egészséges életmódhoz kapcsolódó előadáson vehettek részt az eseményre látogatók. A résztvevők a saját egészségük megőrzése mellett a Tormay Károly Egészségügyi Központért is tehettek, hiszen minden egyes szűrésért, tanácsadásért élőben vagy online meghallgatott előadásért 300 forintot érő adományponttal gyarapíthatták a Richter által felajánlott 3.500.000 forintos alapadományt. Gödöllő lakosainak köszönhetően az Egészségváros történetének 4. legjobb eredményeként 9.060.200 Ft adományt kapott az intézmény, melyből a járóbeteg szakellátás komplex modernizációját tervezik.

Annak ellenére, hogy egyre többet hallani az egészségtudatosság és a megelőzés fontosságáról, a szűréseken való részvétel még mindig messze elmarad az elvárttól. A hosszú előjegyzési lista és a diagnózistól való félelem – a szakértők szerint ezek a leggyakoribb okai annak, miért vesznek részt még mindig kevesen a szükséges szűrővizsgálatokon. Pedig a prevenció és a betegségek időbeli diagnosztizálása életeket menthet.

A rendezvény megnyitóján dr. Kozma Róbert, a Richter Gedeon Nyrt. belföldi értékesítési és marketing igazgatója elmondta: „A Richter Gedeon Nyrt. számára nagyon fontos a lakosok egészségtudatosságának támogatása. Ezt támasztja alá, hogy a mai lesz a 90. Egészségváros rendezvényünk. 13 évvel ezelőtt azért indítottuk az útjára ezt a kezdeményezést, hogy ezrek tehessenek a saját egészségükért, és ezáltal milliók juthassanak a helyi egészségügyi intézményüknek. Bízunk benne, hogy a remek idő, a verőfényes napsütés is hozzájárul majd, hogy igazán sikeres legyen a mai rendezvény.”

A szűrések és tanácsadások mellett sokszínű előadásokkal is várták a helyszínre látogatókat. Az Agora sátorban olyan témákat boncolgattak, melyek hasznos információval szolgálnak az egészségtudatos mindennapokhoz és a preventív szemlélet kialakításához. Szó volt többek között a csontritkulás megelőzéséről és kezeléséről, a memória működéséről, illetve a lelki egészség fontosságáról is. Az élőben közvetített előadások a rendezvényt követően is elérhetőek maradnak a Richter Egészségváros Facebook oldalán, melyek sok hasznos tanácsot tartalmaznak az egészségmegőrzéssel kapcsolatban.

A Richter a Nőkért sátorban számos további életmód-előadáson is részt vehettek a helyszínre látogatók: Szily Nóra közismert pszichológus mesélt az élet változásaihoz való alkalmazkodásról. Jaksity Kata műsorvezető, aki a civil társadalomban is fontos kezdeményezések elindítója, a lelki egyensúly megőrzéséről és a női egészségért való felelősségről, továbbá a női betegségek kezeléséről beszélgetett. Béres Alexandra fitnesz-világbajnok az egészséges életvitelhez vezető útról és lehetséges elakadásainkról mesélt az előadására látogatóknak, Katus Attila Európa- és világbajnok sportolónk pedig alaposan meg is mozgatta a Szabadság térre érkezőket.

A nap végén a Richter Gedeon Nyrt. részéről dr. Kozma Róbert osztotta meg az érdeklődőkkel az alábbi számokat, melyek jelzik, egy nap is milyen sokat jelenthet Gödöllő lakosságának egészségmegőrzésében. „13 évvel ezelőtt indítottuk útjára a Richter Egészségváros programot. A gödöllői Egészségvároson a mai napon több száz szűrést hajtottak végre a Szabadság téren. Ezúttal is megbizonyosodott az esemény létjogosultsága, összesen több mint 1.700 szűrés zajlott le, ezek közül 200 esetben sajnos súlyos vagy extrém értéket mértek. Sokan hallgatták meg az előadásokat, az Egészségsétához 107 ember csatlakozott, az online térben pedig 520 online ponttal járultak hozzá a lakosok az alapadomány növeléséhez. Nagyon elégedettek lehetünk, hiszen a mai nappal a velünk együttműködő egészségügyi intézményeknek már összesen 480.208.700 forintot adományozhattunk.”

Dr. Dunai György, a Tormay Károly Egészségügyi Központ igazgatója örömmel fogadta az adományt: „Hálásan köszönöm minden résztvevőnek, hogy aktivitásával is növelte a felajánlott adományt. A mai nap inspirációt jelent, és lendületet ad nekünk, hogy tovább fejlesszük a város egészségügyét.”

Kiváló eredménnyel zárult az online pontgyűjtés

A Richter Egészségváros hivatalos eseményében is követhették az előadásokat azok az érdeklődők, akik személyesen nem tudtak kilátogatni a Szabadság térre. Az online aktivitás ugyanúgy értékes forintokat ért a Tormay Károly Egészségügyi Központnak, mint a személyes részvétel. Az élő, online közvetítésekhez fűzött aktivitásokkal az érdeklődők összesen 156.000 forintot gyűjtöttek az intézménynek.

A lakossági összefogásnak és aktivitásnak a nap végére meglett az eredménye: a minden egyes tanácsadásért, előadásért és szűrővizsgálatért 300 forintnak megfelelő adománypontok jelentősen megemelték az alapadományt. Így a Richter Gedeon Nyrt. által felajánlott 3,5 millió forintos alapadomány a rendezvény végére 9.060.200 forintra nőtt, melyből a Tormay Károly Egészségügyi Központ a járóbeteg szakellátás komplex modernizációját tervezi.

A Richter Gedeon Nyrt. 2009-ben indította útjára a Richter Egészségváros programot. A kezdeményezés eseményein eddig 90 városban több mint 210 ezren vettek részt. Ezalatt több mint 220 ezer szűrést végeztek el a programban résztvevő szakemberek, a helyiek aktivitásának köszönhetően pedig több mint 480 millió forint adomány gyűlt össze a résztvevő egészségügyi intézmények javára.

További információ:

Beke Zsuzsanna
PR és Kormányzati Kapcsolatok vezető
Richter Gedeon Nyrt.
Tel: +361-4314888
Email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.