Kérdések és válaszok a Richter Egészségvárosról

RG EV GYIK

 

Mi a Richter Egészségváros?

A kezdeményezést 2009-ben hívta életre a magyar gyógyszergyártó vállalat, hogy segítse a lakosok egészségmegőrzését, a helyi egészségügyi intézmények prevenciós tevékenységét, valamint egyúttal anyagi támogatást is biztosítson számukra a szükséges fejlesztésekhez.

Az Egészségváros az évek alatt olyan rendezvénnyé vált, amely sokszínű egészségügyi szűréseknek, tanácsadásoknak és interaktív, motivációs előadásoknak is helyet ad. Az ingyenes szűrésekre nem szükséges előzetesen regisztrálni, kortól függetlenül bárki részt vehet rajtuk.

A Richter Egészségváros keretében a magyar gyógyszergyártó vállalat 3,5 millió forintos alaptámogatásban részesíti a programban részt vevő egészségügyi intézményeket. Ezt az összeget a lakosok tovább növelhetik, ugyanis az Egészségsétán, előadásokon, szűréseken, tanácsadásokon való részvételükkel, illetve az online közvetítésekre adott aktivitásaikkal adománypontokat gyűjtenek.

A Richter pedig adománypontonként további 300-300 forinttal növeli az adományalapot.

Így a pontok a nap végén értékes forintokká válnak, amit eszközök beszerzésére, infrastruktúra fejlesztésére fordítanak a résztvevő egészségügyi intézmények.

Hogyan támogathatom az egészségügyi intézményt? Mit jelent a pontgyűjtés?

A rendezvényeket 9:00 órakor egy közös Egészségsétával indítjuk. A sétán résztvevők dupla, 600 forint értékű adományponttal járulnak hozzá az alapadomány növeléséhez.

Mindenki, aki belép az Egészségváros területére, kap egy QR-kóddal ellátott karszalagot, amit minden szűrésen, tanácsadáson, előadáson a hostessek leolvasnak egy telefonos applikációval. Minden leolvasás egy pontot, azaz 300 forintot jelent az adományösszegben.

Minél több pontot gyűjt valaki a karszalagokon található QR kódok beolvasásával, annál nagyobb mértékben járul hozzá az egészségügyi intézmény támogatásához.

A Richter Egészségvárosban minden szűrésen, tanácsadáson, előadáson, gyerekprogramon INGYENES a részvétel!

Mik lesznek a programok?

A szűrések, tanácsadások és előadások mellett ingyenesen elérhető számos szűrés – mint például prosztataszűrés (PSA), csontritkulásszűrés, koleszterinszint- és vérnyomásmérés, szív- és érrendszeri kockázatokhoz kapcsolódó felmérés, érszűkület-vizsgálat, neuropátiaszűrés cukorbetegeknek.

Ezen felül minden korosztály számára fontos egészségügyi tanácsadások vehetők igénybe nőgyógyászati témakörben (fogamzásgátlás, változókor, kismama-tanácsadás, meddőség, mell-önvizsgálat), memóriazavarral, szorongással, depresszióval kapcsolatos kérdésekben, illetve gyógyszerészeti témákban is. A gyógytorna sátorban az óránként induló foglalkozások mellett egész napos tanácsadással állnak rendelkezésre a szakemberek a helyszínre látogatók számára.

A részletes programok helyszínekre bontva az Állomások fül alatt érhetők el az Egészségváros honlapján.

Hogyan tudom támogatni az egészségügyi intézményt, ha nem tudok személyesen részt venni?

A Richter Gedeon Nyrt. gondoskodik arról, hogy azok is részesei lehessenek az eseménynek, akik nem tudnak a helyszínre látogatni, személyesen részt venni az Egészségvároson. A Richter Egészségváros hivatalos Facebook-eseményeiben, valamint a Richter Egészségváros Facebook-oldalán szinte folyamatosan követhetők élőben az egészségmegőrzéshez kapcsolódó beszélgetések és előadások.

Így azok is tehetnek a saját egészségük megőrzéséért, akik nem tudnak kijönni a rendezvényre. Illetve az előadások kedvelésével, megosztásával, hozzászólással a kórháznak szánt alapadomány összegét is gyarapíthatják 17:00 óráig, hiszen a virtuális pontok is 300-300 forinttal növelik a nap végén a 3 millió 500 ezer forint értékű alapadomány összegét.