ŐSSZEL IS FOLYTATÓDIK A RICHTER EGÉSZSÉGMEGŐRZŐ PREVENCIÓS PROGRAMSOROZATA

A szép eredményekkel zárult tavaszi szezon után szeptemberben ismét útjára indul a Richter Egészségváros ingyenes országjáró prevenciós programsorozat. A kezdeményezést 2009-ben hívta életre a Richter Gedeon Nyrt. azzal a céllal, hogy segítse a lakosok egészségmegőrzését, a helyi egészségügyi intézmények prevenciós tevékenységét, valamint egyúttal anyagi támogatást is biztosítson számukra a szükséges fejlesztésekhez. Az elmúlt 14 év alatt eddig 97 állomáson, összesen több mint 564 millió forint támogatást adott át a Richter a programban részt vevő egészségügyi intézményeknek. Ezáltal számos fontos egészségügyi fejlesztés és eszközbeszerzés valósulhatott meg.

Richter EV adomanycelok szoveges grafika 01

Az Egészségváros az évek alatt olyan rendezvénnyé vált, amely az egészségügyi szűréseken és tanácsadásokon túl interaktív és informatív előadásoknak és szórakoztató színpadi programoknak is helyet ad. Ezzel tartalmas és hasznos időtöltést kínálva minden korosztály számára. A programokon és az egészségügyi szűréseken való részvétel teljesen ingyenes, kortól függetlenül bárki részt vehet rajtuk, továbbá előzetes regisztrációra sincs szükség.

A Richter Egészségváros keretében a magyar gyógyszergyártó vállalat idén ősszel is 3,5 millió forintos alaptámogatásban részesíti a programban részt vevő egészségügyi intézményeket. Ezt az összeget a lakosok aktivitásukkal tovább növelhetik, ugyanis az Egészségsétákon, az előadásokon, szűréseken, tanácsadásokon való részvételükkel, illetve az Egészségváros hivatalos Facebook oldalán megosztott online élő közvetítésekre adott aktivitásaikkal adománypontokat gyűjtenek, melyek pontonként 500 forinttal növelik az adományalapot.  A helyszínre való első belépésért dupla, 1.000 forintot érő adománypont jár. A részvételi pontok a nap végén értékes forintokká válnak, amit eszközök beszerzésére, infrastruktúra fejlesztésére fordíthatnak a résztvevő egészségügyi intézmények.

EV infografika 2023 Web

Idén ősszel a 100. állomásához érkezik a Richter Egészségváros

A 2023-as év utolsó állomása jubileumi esemény lesz az Egészségváros történetében. A 100. rendezvényre az ingyenes szűrések, tanácsadások mellett további színes programmal is készülnek a szervezők, így mindenképpen megéri részt venni az eseményen.

A Richter Egészségváros őszi állomásai:

 • Szeptember 23. – Baja – Szentháromság tér
  Támogatott intézmény:
  Bajai Szent Rókus Kórház
  Adománycél:Speciális szívultrahang fej beszerzése a kardiológiai betegek ellátásának fejlesztésére
 • Szeptember 30. – Budapest, X. kerület, Kőbánya – Halom köz
  Támogatott intézmény:
  Budapesti Bajcsy-Zsilinszky Kórház és Rendelőintézet
  Adománycél:Ultrahang készülék beszerzése a Szülészet-Nőgyógyászati osztály részére
 • Október 7. – Veresegyház – Kálvin tér
  Támogatott intézmény:
  Veresegyházi Misszió Egészségügyi Központ
  Adománycél:Orvostechnikai eszközbeszerzés, orvostechnológiai fejlesztés

A részletes programokat és a rendezvényekkel kapcsolatos további hasznos információkat hamarosan megosztjuk az Egészségváros hivatalos Facebook-oldalán és a helyszínekhez tartozó eseményekben is.


Találkozzunk az Egészségvároson!