EGÉSZSÉG EZREKNEK, MILLIÓK A KÓRHÁZNAK 2024-BEN IS!

Májusban ismét országjáró útjára indul a Richter Gedeon Nyrt. egészségmegőrzés és prevenció központú eseménysorozata, a Richter Egészségváros. A magyar gyógyszergyártó vállalat azzal a céllal indította el 2009-ben a programot, hogy segítse a lakosok egészségmegőrzését, a helyi egészségügyi intézmények prevenciós tevékenységét, valamint egyúttal anyagi támogatást is biztosítson számukra a szükséges fejlesztések megvalósításához. Az elmúlt 14 évben 100 Egészségváros került megrendezésre, több mint 230.000 ingyenes szűrésen vehettek részt a lakosok, és az egészségügyi intézmények összesen több mint 614 millió forint támogatásban részesültek. Így eddigi eredményeink értelmében büszkén mondhatjuk, hogy a Richter Egészségváros programsorozat jelentős mértékben tudott hozzájárulni a hazai egészségügyi ellátás színvonalának tovább fejlesztéséhez.

Az Egészségváros az évek alatt olyan rendezvénnyé vált, amely az egészségügyi szűréseken és tanácsadásokon túl interaktív és informatív előadásoknak és szórakoztató színpadi programoknak is helyet ad. Ezzel tartalmas és hasznos időtöltést kínálva minden korosztály számára. A programokon és az egészségügyi szűréseken való részvétel teljesen ingyenes, kortól függetlenül bárki részt vehet rajtuk, továbbá előzetes regisztrációra sincs szükség.

A Richter Egészségváros keretében a magyar gyógyszergyártó vállalat idén is 3,5 millió forintos alaptámogatásban részesíti a programban részt vevő egészségügyi intézményeket. Ezt az összeget a lakosok aktivitásukkal tovább növelhetik, ugyanis az Egészségsétákon, az előadásokon, szűréseken, tanácsadásokon való részvételükkel, illetve az Egészségváros hivatalos Facebook oldalán megosztott online élő közvetítésekre adott aktivitásaikkal adománypontokat gyűjtenek, melyek pontonként 500 forinttal növelik az adományalapot. A helyszínre való első belépésért dupla, 1.000 forintot érő adománypont jár. A pontok a nap végén értékes forintokká válnak, amit eszközök beszerzésére, infrastruktúra fejlesztésére fordíthatnak a résztvevő egészségügyi intézmények.

A lakossági aktivitás erejét mi sem bizonyítja jobban, mint az, hogy 2023-ban a jubileumi, 100. Egészségváros alkalmával megdőlt az adományrekord: Veresegyházon több mint 26 millió forintot sikerült összegyűjteni a helyi egészségügyi intézmény támogatására. Bízunk abban, hogy ez a csodálatos eredmény ösztönzőleg hat az idei résztvevőkre is, és a lakossági összefogás 2024-ban is folytatódik.

RG EV 2024 Infografika adomanypontgyujtes 01

Idén tavasszal négy helyszínre érkezik a Richter Egészségváros

  • május 11. – Nagyatád – Szent István park
    Támogatott intézmény: Nagyatádi Kórház
    Adománycél: Orvosi műszer és eszközpark fejlesztés
  • május 25. – Szerencs – Rákóczi út és várkert
    Támogatott intézmény: ESZEI Szerencs
    Adománycél: Csontsűrűség mérő készülék beszerzése
  • június 1. – Cegléd – Szabadság tér
    Támogatott intézmény: Ceglédi Toldy Ferenc Kórház és Rendelőintézet
    Adománycél: Orvosi eszközbeszerzés
  • Június 8. – Berettyóújfalu – Szent István tér
    Támogatott intézmény: Debreceni Egyetem Klinikai Központ Gróf Tisza István Campus
    Adománycél: A szülészeti ambulancia és az alapellátási ügyelet fejlesztése

Egészségváros a Facebookon is

Idén is érdemes figyelemmel kísérni a közösségi média oldalunkat, hiszen a részletes programokat és a rendezvényekkel kapcsolatos további hasznos információkat folyamatosan tesszük közzé az Egészségváros hivatalos Facebook-oldalán, a helyszínekhez tartozó Facebook eseményekben pedig további izgalmas részleteket osztunk meg a rendezvényről.


Találkozzunk az Egészségvároson!