140 millió forinttal támogatja a Richter a járványhelyzetben a hazai kórházakat

A kialakult járványügyi veszélyhelyzetre tekintettel a Richter Gedeon Nyrt. intézményenként 2 millió forinttal támogatja azon kórházakat, egészségügyi szakrendelőket, amelyekkel a Richter Egészségváros programsorozat keretében együttműködött az elmúlt 10 év során. A támogatás összértéke 140 millió forint, melyben 70 hazai egészégügyi intézet részesül szabadon felhasználható, azonnali támogatás formájában.

RG Covid posztok

A Richter Gedeon Nyrt. felelős gyógyszeripari nagyvállalatként nem csak azt tekinti kiemelt feladatának, hogy innovatív, kiváló minőségű termékeivel támogassa a hazai lakosság gyógyulását valamint egészségének megőrzését, de azt is, hogy az egészségtudatosság és az ellátórendszer támogatásával is elősegítse a magyar lakosság egészségügyi állapotának fejlődését. Ennek jegyében a Richter már 10 éve szervezi nagy sikerrel a Richter Egészségváros országjáró szűrő- és egészségügyi edukációs programját, amelynek keretében jelentős adományokat is biztosít a program egy-egy állomásának megszervezésében együttműködő helyi egészségügyi intézményeknek. A Richter Egészségváros program során a vállalat 70 kórházzal és szakrendelővel működött együtt, amelyek összesen közel 380 millió forint támogatást kaptak a gyógyszergyártótól.

A koronavírus-járvány okozta rendkívüli helyzetre és az egészségügyi intézmények előtt álló kihívásokra tekintettel a Richter vezetése úgy döntött, hogy újabb 140 millió forinttal - intézményeként 2-2 millió forinttal - támogatja az Egészségváros programban korábban részt vevő 70 kórházat és szakrendelőt.

„Legnagyobb magyarországi gyógyszergyártóként tisztában vagyunk a hazai egészségügyi intézmények és egészségügyi dolgozók helyzetével, és különös felelősséget érzünk, hogy saját lehetőségeinkhez mérten ebben a különösen embert próbáló helyzetben is támogassuk a folyamatos munkájukat” „–– hangsúlyozta Orbán Gábor, a Richter Gedeon Nyrt. vezérigazgatója az adománnyal kapcsolatban.

Minden honfitársunk, valamennyi hazai intézmény és vállalat óriási köszönettel tartozik az egészségügyi dolgozóknak, akik magukat nem kímélve, emberfeletti erőfeszítéssel dolgoznak azon, hogy a betegnek megfelelő ellátást nyújtsanak és a további fertőzéseknek elejét vegyék. Bízom benne, hogy támogatásunkkal a Richter is segíteni tud nekik ebben a rendkívüli küzdelemben” – tette hozzá Bogsch Erik, a Richter Gedeon Nyrt. igazgatóságának elöke.

A Richter Gedeon Nyrt. egyike annak a 140 hazai cégnek, amelyeket a magyar kormány – a járványhelyzetben bevezetett rendkívüli intézkedések részeként – az ország folyamatos működése szempontjából elengedhetetlen, létfontosságú vállalatnak minősített. A Richter dolgozói a jelenlegi helyzetben is töretlenül azért dolgoznak, hogy a magyar lakosság biztonságos gyógyszerellátásához hozzájárulnak.