Richter Egészségváros Pécs online pontgyűjtés

08 19Idén az Egészségváros előadásaiból többet online is közvetítünk Richter Egészségváros-Pécs hivatalos Facebook-eseményében, hogy azok is részt vehessenek a rendezvényen, akik személyesen nem tudnak kilátogatni a Kossuth térre.

Az online aktivitás ugyanúgy értékes forintokat ér a Pécsi Tudományegyetem Klinikai Központ Szívgyógyászati Klinikának, mint a személyes részvétel. A lakosok ugyanis - akárcsak a szűréseken és a tanácsadásokon való részvétellel - az online közvetítésekhez fűződő aktivitásaikkal (kedvelés, hozzászólás, megosztás) is növelhetik a Richter Gedeon Nyrt. által felajánlott 3.500.000 forintos alapadományt.

 

 


Az élő közvetítések az alábbi időpontokban és témákban indulnak az eseményben:
• 09:30 Megnyitó
• 10:45 Bemutatkozik a Pécsi Tudományegyetem Klinikai Központ Szívgyógyászati Klinika
• 11:45 A szívultrahang helye és szerepe a kardiológiai betegek ellátásában. Módszer kialakulása, használhatósága, jelene és jövője.
• 12:15 A terheléses, 24 órás és telemedicinális vizsgálatok helye és szerepe a szívbetegek ambuláns kivizsgálásában
• 12:45 Különböző szívritmuszavarok jelentősége, gyógyszeres és eszközös gyógyítása.
• 13:15 Képalkotó vizsgálatok helye és szerepe szívbetegek ellátásában. Fókuszban az MRI.
• 13:45 A koszorúerek invazív vizsgálata és új terápiás beavatkozások bevezetése a Szívgyógyászati Klinikán.
• 14:15 Korunk epidémiája a szívbetegek körében: a szívelégtelenség (tünetei, gyógyszeres és nem gyógyszeres kezelés, szívtranszplantáció).
• 14:45 A COVID fertőzés szív- érrendszeri hatásai. A COVID fertőzés utáni tünetek és panaszok
• 15:45 Béres Alexandra: Testképünk, mozgásigényünk, jóllétünk kapcsolata és változásai a különböző női életszakaszokban
• 16:30 Kérdezze gyógyszerészét!

A videók kedvelése, a hozzászólások, valamint a megosztások mindegyike egy adománypontot, azaz 300 forintot ér a Pécsi Tudományegyetem Klinikai Központ Szívgyógyászati Klinikának. Az adománycél egy szívultrahang vizsgálófej beszerzése.
Az online pontgyűjtés az első online közvetítéssel, 09:30-kor indul, és az utolsó előadás közvetítésének végén, 17 órakor ér véget. Ezután összesítjük az online aktivitások után járó pontokat és adományösszeget. Minden előadás külön videóként indul, összesen 10 olyan videós bejegyzés lesz szeptember 4-én a Facebook-eseményben, amelynél a hozzáfűzött kedvelések, hozzászólások és megosztások beleszámítanak a pontgyűjtésbe.


Bár adománypontot már nem ér, de mindenképp érdemes követni az élő adományátadást is 17:30-kor, hiszen csak ekkor derül fény arra, hogy mekkora összeget sikerült gyűjteni a Pécsi Tudományegyetem Klinikai Központ Szívgyógyászati Klinika számára.
Az élő közvetítések programváltoztatásának jogát a szervezők fenntartják!